Miros de Ribera Crianza 2018

€26,50 per fles
€159,00 per doos

Miros de Ribera Crianza  gemaakt van Tempranillo druif. De kleur is donker. De geur van rijp fruit zoals bramen, kersen en blauwe bessen.  De smaak van vanille, hint van tabak en donkere chocolade.  De wijn heeft een lange, krachtige en frisse afdronk.

Bij voorkeur serveren in grote glazen en 1 à 2 uur van te voren karaferen om alle geuren en smaken optimaal tot hun recht te laten komen.

Artikelnummer: WTR6541-1 Categorie:

Beschrijving

Miros de Ribera Crianza. Afkomstig van wijnhuis Miros de Ribera. Gelegen  aan de ‘golden mile’ van Ribera Del Duero.  Miros de Ribera bezit 32 hectare wijngaarden die zijn aangeplant met de blauwe druivenrassen Tinto Fino/Tinta de País, Cabernet Sauvignon en Merlot. Het wijngebied Ribera del Duero, dat samen met Rioja en Priorat tot de bekendste wijngebieden van Spanje wordt gerekend, ligt in het noordwesten van Spanje op 3 uur rijden van de hoofdstad Madrid.

Wijnmaakster Mónica García Ledesma haalt in haar wijnkelder het beste uit de druiven naar boven.  Met de rijping op Franse eikenhouten vaten gaat ze voor een goede kwaliteit, diepgang en complexiteit.

Door het gebruik van de lokale versie van de Tempranillo druif, in de Ribera streek Tinto Fino of Tinta de País  blijft de kwaliteit hoog.  Deze druif voelt zich thuis in het klimaat van de Ribera del Duero, met zomerse droge- en hete dagen. Daarnaast ligt de Miros wijngaarden op 750 tot 1000 meter. Deze hoge ligging van de wijngaarden zorgt voor grote verschillen tussen dag- en nacht temperaturen, waardoor druiven lang kunnen rijpen.  Tegelijkertijd  behouden ze hun frisse, pure fruit. Ook belangrijk is de bodem, die uit een mix van kalkzandsteen, klei en zand bestaat. Dit is ideaal voor het verbouwen van Tinto Fino/País.

Wijngebied Ribera del Duero

Ribera del Duero is een belangrijk wijngebied in Noord-Spanje. De reputatie is grotendeels te danken aan de hoge kwaliteit van zijn rode wijnen, voornamelijk gemaakt van Tempranillo–druiven. Ribera del Duero kreeg pas in 1982 de DO- status. Dit ondanks een lange geschiedenis van wijnmaken.

Naast Miros de Ribera Crianza ,  een andere Italiaanse wijn, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Spanje

Herkomstgebied

Rioja

Wijnhuis

Miros de Ribera

Blend

Tempranillo

Geur

Geuren van zwarte bessen, kersen en vanille

Smaak

Fruitig, krachtig en aangenaam met zachte tannines in de afdronk.

Spijs

Vlees-, wild gerechten en bij een gerijpt stuk kaas.

Bewaarpotentieel

Tot 10 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!