Altos Rioja Crianza 2018

€10,95 per fles
€65,70 per doos

De Alto Rioja Crianza is gemaakt van 100% Tempranillo. De kleur is kersenrood met enkele mooie paarse tinten. De geur is krachtig en complex met tonen van bessenfruit , licht kruiden, vanille, ceder hout en wat toast. In de smaak toont deze Crianza zich gestructureerd, is rond en breed op het pallet met veel zwart fruit.

Artikelnummer: WTR6541 Categorie:

Beschrijving

Altos Rioja Crianza gemaakt door grootmeester de heer Jean Marc Sauboua die al jarenlang de wijnmaker is van de wijnen van Altos. Hij genoot zijn stage bij het grote wijnhuis Chateau Haut Brion en werkte daarna bij verschillende grote wijnhuizen. Met al zijn kennis maakt hij vandaag de dag de mooiste wijnen uit de Rioja. Maar volgens Jean Marc gaat dat niet vanzelf want het begint allemaal bij het onder houden van de wijngaarden. Deze zijn gelegen op een hoogte van wel zevenhonderd meter en dat bepaald direct de prachtige oogst. De wijngaard is inmiddels wel veertig jaar oud en geeft volwassen trossen die opgroeien in een top klimaat. Veel zonneschijn draagt bij aan het rijpingsproces en de koelte van de nacht en wind vanaf zee geeft de druiven verkoeling.

Volledige handmatige oogst voor deze Altos Crianza

Als de tempranillo druiven hun rijpheid hebben gekregen worden ze met de hand geoogst en zeer streng geselecteerd. Elke tros is bekeken of deze geschikt is voor deze rode wijn. Enkel de beste trossen van de oogst  gaan in kleine kratjes naar de pers. Daar wachten ze een zachte persing en ondergaat deze rode wijn een houtlagering van wel twaalf maanden in de kelders van Altos. Na deze maanden zijn de flessen afgevuld , waarna ze  nog zes maanden gelagerd op de fles in de prachtige wijnkelders van.

Naast de Altos Rioja Crianza, nog meer Rioja, kijk in onze Wijnshop.

 

Extra informatie

Land

Spanje

Herkomstgebied

Rioja

Wijnhuis

Altos R

Blend

Tempranillo

Geur

Geuren van zwarte bessen, kersen en vanille

Smaak

Fruitig, krachtig en aangenaam met zachte tannines in de afdronk.

Spijs

Rood vlees, bij stoofschotels en bij harde kazen

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!