The Wedge Shiraz Mourvedre Viognier 2021

€9,95 per fles
€59,70 per doos

The Wedge  gemaakt van Shiraz Mourvedre Viognier.  De kleur is Robijn rood.  De geur van rood fruit. De smaak is vol, rond en sappig. Boordevol zacht, rijp, donker Zuid-Afrikaans fruit, dat doet denken aan rijpe zwarte bramen, pruimen met een hint chocolade en een klein subtiel zwart pepertje. De afdronk is vol, rond en krachtig.

Artikelnummer: WED020120 Categorie:

Beschrijving

The Wedge Shiraz Mourvedre Viognier  laat je dromen en doen je verlangen naar de zee. De wijnen zijn geïnspireerd door de liefde voor de zee, het strand én surfen. The Wedge is een golf die in een punt omhoog wordt gestuwd. Bijna vanuit het niets. Vervolgens wordt je als surfer in de golf gelanceerd. En dan is het overleven! Je wordt of opgevreten, eruit gespuugd, of je rijdt de golf naar het einde… The Wedge is een onbeschrijfelijk gevoel! Een beleving!

Zuid-Afrika is een van de top surf bestemmingen op de wereld, met prachtige stranden en de mooiste Atlantische- en Indische Oceaan golven om te surfen. Waar terroir en druiven samenkomen, ontstaat ook een ‘Wedge’. Die natuurlijke uitdaging en spanning is in The Wedge Wines terug te proeven. Terroir is de natuurlijke samenhang tussen wijnstok, bodem, klimaat/weer en de wijnboer.

‘The best surfer out there is the one having the most fun’ – Duke Kahanamoku
‘We’re all equal before a wave’ – Laird Hamilton
‘Luck is in catching the wave, but then you have to ride it’ – Jimoh Ovbiagele’

The Wedge wijnen worden met trots gemaakt, in het wijngebied Swartland, door Stephan en Inalize Basson. Stephan en Inalize verbouwen hun oude ‘bushvine’ druivenstokken, op de graniet bodems van de beroemde Paardenberg in Swartland en maken super lekkere wijnen van grote klasse.
Swartland ligt een eind van het strand. Maar toch is het dichtbij! De gezonde spanning en adrenaline die je voelt wanneer je een golf pakt, Stephan en Inalize begrijpen dit als geen ander. Omdat de spanning en uitdaging van surfen en wijnmaken heel veel op elkaar lijken!

Naast The Wedge Shiraz Mourvedre Viognier meer wijnen uit Zuid-Afrika kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Swartland

Wijnhuis

The Wedge

Blend

Mourvèdre, Shiraz, Viognier

Geur

In de geur kersen, vers rood fruit en een lichte peper toon.

Smaak

Vol rood fruit met chocolade tonen en aanhoudende zachte rijpe tannines.

Spijs

Heerlijk om 'los' per glas te drinken en in combinatie met verschillende gerechten zoals pasta's, vlees en groente gerechten.

Bewaarpotentieel

Tot 10 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!