Tenute Falezza Amarone Della Valpolicella 2017

€32,50 per fles
€195,00 per doos

Tenute Falezza  Amarone Della Valpolicella gemaakt van Corvina 50%, Corvinone 20%, Rondinella 25%, Oseleta 5%. De kleur is donker robijn rood, met een mooie oranje schaduw welke het verouderings proces weergeeft.  De geur van gedroogd fruit en kruiden. De smaak is zacht vol en gebalanceerd. Lichte Tannines en een fijne afdronk.

Artikelnummer: TFA040411 Categorie:

Beschrijving

Tenute Falezza Amarone Della Valpolicella afkomstig van het wijnhuis Tenuta Falezza. Tenuta Falezza werd in 1974 opgericht door de Falezza Family. Tenuta Falezza beschikt over bijna 12 hectare wijngaarden, welke volledig zijn bebouwd met Valpolicella Doc druiven in de San Felice regio in Verona. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf nieuwe wijngaarden in de Marcellise en Mezzane gebieden van de provincie Verona verworven. Traditie, innovatie, kwaliteit, onderzoek en passie zijn de waarden die worden doorgegeven van generatie op generatie door de Falezza Familie.

De Amarone, afkomstig uit het plaatsje Valpolicella, gelegen ten oosten van het Gardameer Italië. Deze wijn is gemaakt van klassieke Italiaanse druivenrassen.  De rijpe druiven worden erg laat met de hand geoogst en gesorteerd. Vervolgens worden gedroogd in kratten. Dit gebeurd in een geconditioneerde ruimte en duurt 90 dagen. Door het drogen verliezen de druiven een aanzienlijk deel van hun vocht. Dit zorgt voor een hogere concentratie van alle aroma’s, met duidelijk wat restsuiker evenals een hoog alcoholgehalte. Na 2,5  jaar rijping op Frans eikenhout, volgt nog rijping op de fles voor 8 maanden. Door het indrogen van de druiven en de verdere rijping krijgt de wijn een hele rijke, complexe en geconcentreerde smaak. Deze methode heet Appassimento. Mede daardoor is een Amarone ook altijd hoger geprijsd, de opbrengst per hectare is heel laag.

De wijn is nu goed op dronk, maar je kan hem wel minimaal 10-15 jaar bewaren.

Naast Tenute Falezza Amarone Della Valpolicella benieuwd naar meer Italiaanse wijnen, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Veneto

Wijnhuis

Tenute Falezza

Wijnmaker

Alberto Falezza

Blend

Corvina, Croatina, Molinara, Rondinella

Geur

ruit zoals kersen en bramen maar ook kaneel, bloemen, kruiden en zoethout zijn enkele van de vele geuren en smaken die uit het glas springen.

Smaak

Zeer geconcentreerd, stevig en vol van smaak.

Bewaarpotentieel

Tot 15 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!

Wijn & Spijs

Gegrild rood vlees, maar ook met oude kazen, Stoofvlees en Wild

Verpakking

Per doos (6 flessen), Per fles