Snow Mountain Reserve Pinotage 2018

€10,50 per fles
€63,00 per doos

Deze Pinotage in 100% afkomstig van de pinotage duif. De kleur is robijn rood. De geur van bessen en rood fruit.  De smaak is vol van bramen kersen, chocolade met een beetje kruidigheid. De tannines zijn mooi in balans.

Artikelnummer: KSB020817-1 Categorie:

Beschrijving

Snow Mountain Reserve Pinotage is afkomstig van het wijnhuis Snow Mountain. Het wijnhuis gelegen in Zuid-Afrika, Wellington zo’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl. De naam Snow Mountain is afkomstig van de 2 hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van onder andere ;Chardonnay, Pinot Noir en Syrah.  De wijngaarden van Snow Mountain hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met weinig klei. Het klimaat is typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters. Daarnaast is het klimaat typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Snow Mountain Reserve Pinotage meer wijnen van dit wijnhuis, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Coastal Region

Wijnhuis

SnowMountain

Blend

Pinotage

Geur

Bessenfruit en een beetje kruidigheid

Smaak

Fruitig, krachtig en aangenaam met zachte tannines in de afdronk.

Spijs

Stevige gerechten, met grill en rook smaak of een lekkere stoofpot.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!