Snow Mountain Klein Sneeuberg Sauvignon Blanc 2021

€7,95 per fles
€47,70 per doos

De Klein Sneeuberg Sauvignon Blanc is een  frisse wijn. Met de geur van groen gras met een peperige ondertoon. De smaak is fris en met minerale. gemaakt van speciaal geselecteerde druiven. Om zoveel mogelijk  fruitconcentraat van de wijn te behouden, wordt deze wijn alleen vergist op rvs tanks.

Artikelnummer: KSB020119 Categorie:

Beschrijving

Snow Mountain Klein Sneeuberg Sauvignon Blanc is afkomstig van het wijnhuis Snow Mountain.

Het wijnhuis gelegen in Zuid-Afrika, Wellington zo’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl. De wijn afkomstig van de 2 hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van Chardonnay, Pinot Noir en Syrah.  De wijngaarden van Snow Mountain hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met weinig klei. Daarnaast is het klimaat typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters.

De Klein Sneeuberg  wijnen worden door James McKenzie en Charles Stassen gemaakt.  James is in 2001 begonnen met de nieuwe aanplant van wijnstokken en de renovatie van de oude gebouwen. De oudste wijnstokken dateren van 1940. Daarnaast door de kleine productie heeft de wijn veel karakter.  De Klein sneeuberg is hun huiswijn. Belangrijk is ook dat hij enthousiast mee doet aan alle overheidsprogramma’s om op ethische wijze wijn te maken en zo ook het gebied verder omhoog te tillen.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland.

Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijn geproduceerd worden in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Snow Mountain Klein Sneeuberg Sauvignon Blanc,  meer wijnen van dit wijnhuis, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Coastal Region

Wijnhuis

SnowMountain

Blend

Sauvignon Blanc

Geur

In de neus kenmerken van appel, grapefruit en vers gemaaid gras.

Smaak

In de mond frisse zuren en fris fruit in de afdronk.

Spijs

Asperges en frisse salade

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!