Preignes le Neuf Rosé Garriques 2022

€7,95 per fles
€47,70 per doos

Preignes le Neuf Rosé Garriques is mooi rosé van kleur. De geur van steen fruit. De smaak is een frisse en wel zeer elegante rosé met prachtig perzik- en citrusfruit, exotisch fruit, witte bloemen.

 

Artikelnummer: PLN030119 Categorie:

Beschrijving

Preignes le Neuf Rosé Garriques van het wijnhuis Domaine Preignes le Neuf in de Coteaux de Beziers. Domaine Preignes Le Neuf is een familiebedrijf dat al generaties lang wijn produceert. Vandaag de dag staat de 5e generatie aan het roer. Domaine Preignes Le Neuf produceert al  haar wijnen volledig ‘Terra Vitis’. Dit zijn duurzame kwaliteitswijnen met een groot respect voor mens, natuur en milieu. Om de Terra Vitis status te krijgen moet de wijnboer zich houden aan een streng Frans ecologisch concept.

De Preignes le Neuf is 138 hectare groot en ligt op de glooiende heuvels van de Languedoc. Dit Domaine maakt overwegend rode wijnen maar ook een aantal uitstekende witte wijnen zoals de viognier, maar ook 2 verschillende Chardonnay’s. Het klimaat is hier zacht en rustig, in de zomer wel warm. Er kan behoorlijk wat regen vallen maar de Mistral wind blaast de wijngaarden weer droog.

Het uiteindelijke doel van dit familiebedrijf is om een zo goed mogelijke prijs kwaliteit/wijn te maken. Zij werken overigens zo goed al biologisch, alleen als de omstandigheden het vragen gebruiken ze bestrijdingsmiddelen.

Een selecte club oenologen voorziet de wijnmaker van advies om het maximale uit de druiven te halen. Om zoveel mogelijk fruitconcentraat en frisheid te behouden wordt deze wijn alleen vergist op rvs tanks.

Naast Preignes le Neuf Rosé Garriques,  opzoek naar een andere lekkere wijn, kijk op onze Wijnshop.

Extra informatie

Land

Frankrijk

Herkomstgebied

Languedoc

Wijnhuis

Domaine Preignes le Neuf

Blend

Grenache Noir, Syrah

Geur

Licht rood fruit zoals aarbeien en framboos

Smaak

Eelegante rosé met prachtig perzik- en citrusfruit, exotisch fruit, witte bloemen.

Spijs

Zomerse salade, bij de BBQ.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!