Oldenburg CL White 2020

€14,95 per fles
€89,70 per doos

De Oldenburg CL White is een blend van Chardonnay 25% en Chenin Blanc 75%. De kleur een bleke goud tint. De geur van oranjebloesem, steenfruit en verse ananas. De smaak is evenwichtig vol en rond, met smaken van eiken aan de ene kant en frisse zuren aan de andere kant. De rijping van 8 maanden eikenhout zorgen voor een volle textuur. Geniet van deze mooie blend met een middellange afdronk.

 

Artikelnummer: OBV020319 Categorie:

Beschrijving

Oldenburg CL White van wijnhuis Oldenburg Vineyards is gelegen in de Banghoek Valley Valley (uitgesproken ‘bun hook’ en betekent ‘eng hoek’ door de luipaarden in deze regio in het verleden)  op ongeveer 8 km van Stellenbosch. De wijngaarden zijn in de valley gelegen daarom is het daar structureel koeler.  De rijping van de druiven duurt  hierdoor langer, en gelijkmatiger. De kwaliteit van de wijn is daardoor zeer goed. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd.

Oldenburg was aanvankelijk een fruit boerderij tot men in de jaren 60 druiven aangeplant heeft.
Tussen 1993 en 2003 is het pand in beheer geweest van een ‘Trust’. Helaas is hierbij de zorg voor de wijngaarden naar de achtergrond geraakt. In 2003 besloot Adrian Vanderspuy, de eigenaar, dat het wijn maken weer de hoofdactiviteit op Oldenburg moest worden. In 2007 heeft hij de eerste oogsten gerealiseerd en de kwaliteit vliegt met het jaar omhoog.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Oldenburg CL White, meer wijnen van dit wijnhuis kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Stellenbosch

Wijnhuis

Oldenburg

Blend

Chardonnay, Chenin Blanc

Geur

Aroma’s van delicaat fruit, hazelnoten en witte bloemen

Smaak

Rijk aan citrus en steenvruchten met een mooie zuurgraad.

Spijs

Rijke visgerechten, gevogelte en een BBQ.

Bewaarpotentieel

Tot 4 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!