Nabygelegen Seventeen Twelve 2020

16,95 incl. BTW

De Nabygelegen seventeen twelve een intens volle rode wijn gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. De kleur donkerrood met hoge intensiteit. De geur  van zwarte bes, pruimen, aardse tonen en rokerigheid.  De Aroma’s van leer en zwarte bes, rode bes en zwarte peper. Smaak is vol met rood fruit, chocolade, vanille en  aanhoudende zachte rijpe tannines.  In de mond de volle smaak van de Merlot, Cabernet Sauvignon voor de structuur en Petit Verdot de ‘backbone’. Mooie afdronk met milde zuren en fijne tannines.

 

Uitverkocht

Artikelnummer: NAB040213 Categorie:

Beschrijving

Nabygelegen seventeen twelve komt van het wijnhuis Nabygelegen. Wijnmaker James McKenzie maakt naast de seventeen twelve een hele serie aan gastronomische wijnen. Zijn wijnhuis is gevestigd in de Bovlei vallei, net buiten Wellington Zuid-Afrika. Het klimaat hier is ideaal voor de druiven. Door het samenspel van de bergen, de wind, de warme zomers en nattere koudere winters heerst er hier een perfect microklimaat.

De druiven komen van koele hellingen die op het zuiden gericht zijn. Ze staan dus van de zon af, 220 meter boven zeeniveau. De druiven van de Nabygelegen wijnen zijn met de hand geplukt. Omdat de druiven erg gevoelig zijn voor te hoge temperaturen, zijn de druiven in de koelere, vroege uurtjes geoogst en direct naar de kelders gebracht. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het fruit in de druiven optimaal bewaard blijft. Dit zijn de perfecte omstandigheden om mooie, klassieke wijnen te maken.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Nabygelegen  seventeen twelve meer wijnen van dit wijnhuis, kijk op de wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

Nabygelegen

Wijnmaker

James McKenzie

Blend

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Geur

Aroma’s van leer en zwarte bes, rode bes en zwarte peper en mint.

Smaak

Vol rood fruit met chocolade tonen, vanille en aanhoudende zachte rijpe tannines.

Spijs

Stevig vlees.

Bewaarpotentieel

Tot 15 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!

Verpakking

Per doos (6 flessen), Per fles