Nabygelegen Scaramanga White 2021

€12,50 per fles
€75,00 per doos

Scaramanga white is een blend van Chardonnay, Chenin Blanc en Verdelho druiven. Niet een blend die je dagelijks tegen komt. De kleur van de wijn is licht. De geur is fris van citrus. De Verdelho geeft een spannend geheel aan deze wijn. Op het achter etiket staat Verdelho omschreven als Spanish spice en oak, en daar is niets aan gelogen! De Chenin blanc geeft de wijn het ronde en volle karakter waar de Chardonnay zorgt voor het kenmerkende citrusfruit.

Artikelnummer: NAB020216 Categorie:

Beschrijving

Nabygelegen Scaramanga white komt van het wijnhuis Nabygelegen. Wijnmaker James McKenzie maakt naast de Scaramanga een hele serie aan gastronomische wijnen. Zijn wijnhuis Nabygelegen is gevestigd in de Bovlei vallei, net buiten Wellington Zuid-Afrika. Het klimaat hier is ideaal voor de druiven. Door het samenspel van de bergen, de wind, de warme zomers en nattere koudere winters heerst er hier een perfect microklimaat.

De druiven komen van koele hellingen die op het zuiden gericht zijn. Ze staan dus van de zon af, 220 meter boven zeeniveau. De druiven van de Nabygelegen wijnen zijn met de hand geplukt. Omdat de druiven erg gevoelig zijn voor te hoge temperaturen, zijn de druiven in de koelere, vroege uurtjes geoogst en direct naar de kelders gebracht. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het fruit in de druiven optimaal bewaard blijft.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Nabygelegen Scaramanga white meer wijnen van dit wijnhuis, kijk op de wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

Nabygelegen

Wijnmaker

James McKenzie

Blend

Chardonnay, Chenin Blanc, Verdelho

Geur

Volop tropisch fruit, grapefruit, guave, maar ook marmelade en limoen

Smaak

Sappig, tropisch fruit. De natuurlijke zuren zijn goed in balans met het fruit

Spijs

tartaar van tonijn, diverse quiches gevogelte en krab

Bewaarpotentieel

Tot 4 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!