Misty Cove Sauvignon Blanc 2022

€10,95 per fles
€65,70 per doos

De Misty Cove Sauvignon Blanc is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc.  De kleur: subtiel groen. De geur  daarin is van alles te ontdekken: karakteristieke kruisbessen, verse kruiden en meloen. De geuren stuiven het glas uit. Alle vechten ze om aandacht. In de smaak is de wijn sappig en proef je het groen van selderij, kruisbes, vers gras, maar ook tropisch fruit zoals passievruchten en citrus. Dat de afdronk zo lang is laat zien dat de wijn van goede kwaliteit is.

 

Artikelnummer: WT014 Categorie:

Beschrijving

De Misty Cove Sauvignon Blanc is afkomstig van het wijnhuis Misty Cove.  Misty Cove is een relatief jong wijnbedrijf  uit Nieuw-Zeeland. De eigenaren zijn wijnmaker Andrew Bailey en zijn Nederlandse vrouw Marieke. De wijnen worden gemaakr met druiven welke afkomstig zijn uit de beste wijngaarden van Marlborough en Central Otago. Andrew heeft deze gedeeltelijk in eigendom. Misty Cove maakt hiervan zuivere en vooral karakteristieke wijnen die zich reeds op een groot aantal concoursen onderscheiden hebben. Het bedrijf heeft een grote affiniteit met duurzaamheid. Omdat Andrew door zijn Nederlandse vrouw regelmatig in ons land is, hebben zijn wijnen inmiddels een grote bekendheid in restaurants en wijnspeciaalzaken.

Nieuw-Zeeland

Wijnland Nieuw-Zeeland is echt de “nieuwe wereld” Officieel werd dit land in 1986 gezien als wijnland. Al maken ze al langere tijd wijn. De invloeden en kennis komen voornamelijk uit Europese landen, zoals je verwacht Frankrijk en Spanje. Maar ook Kroatie heeft wijnkennis overgedragen. De bekendste druivenrassen die verbouwd worden in Nieuw-Zeeland zijn Cabernet Sauvignon, Syrah en Pinot Noir.  De Sauvignon blanc doet het vooral goed als druif voor witte wijnen.  Uiteraard kan ook in dit land de Chardonnay niet ontbreken.

Naast Misty Cove Sauvignon Blanc , andere Sauvignon Blanc wijnen, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Nieuw Zeeland

Wijnhuis

Misty Cove Estate

Herkomstgebied

Marlborough

Blend

Sauvignon Blanc

Geur

Frisse geur met tonen van witfruit en gras

Smaak

Sappig, tropisch fruit. De natuurlijke zuren zijn goed in balans met het fruit

Spijs

Lekker als zomers aperitief, bij een frisse salade, of bij een fruits de mer.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!