Les Coquillères Cuveé Les Sables Blanc 2022

€9,50 per fles
€57,00 per doos

Cuveé Les Sables Blanc gemaakt van:  60% Colombard, 20% Sauvignon Blanc, 20% Gros Manseng. De kleur is sto geel. De geur is stuivende, limoen, lychee en groene appel. De smaak fris droog en fruitig van smaak. Je proeft tonen van citrus fruit, Granny Smith, grapefruit, frisse perzik en een hint limoen en citroen met een subtiel hintje tropisch fruit in de tintelfrisse afdronk.

 

Artikelnummer: WTR1782-1 Categorie:

Beschrijving

Les Coquillères Cuveé Les Sables Blanc Côtes de Gascogne  is de volledige naam van deze wijn.  De wijn is afkomstig van het wijnhuis Les Coquillères. Welke is gelegen in de wijnstreek Côtes de Gascogne, in het zuidwesten van Frankrijk. Het wijngebied gelegen in het Zuidwesten van Frankrijk, in het Frans noemen ze het Sud-Ouest. Dit gebied staat vooral bekend om zijn witte wijnen. Een aantal jaar geleden waren dit vooral landwijnen. Omdat kwaliteit van de wijnen uit dit gebied in afgelopen jaren enorm is gestegen, zien we meer kwaliteits wijnen. Daarnaast kennen we dit gebied ook van de Armagnac.  De wijngaarden waar Les Coquillères vandaan komt liggen in het hart van de streek, aan de Santiago de Compostella route.

De druiven worden in de vroege ochtend geplukt zodat niets van het sappige fruit en frisse zuren verloren zal gaan. Bij aankomst in de wijnmakerij worden de druiven ontsteelt, licht gekneusd en direct koud ingeweekt. Doel van dit inwekingsproces is om extra aroma’s en smaak aan de druivenschillen te onttrekken. Vervolgens wordt het druivensap op lage temperatuur vergist zodat niets van de frisse delicate smaken verloren zal gaan. Nadat de vergisting heeft plaatsgevonden, tot aan het moment van botteling, rijpt de wijn ‘sur lie’ op de fijne gistsporen om aan extra smaakdiepgang te winnen. Daarnaast is deze wijn  loep- & spat zuiver van smaak, met kenmerkende Côtes de Gascogne frisheid.

Naast Les Coquillères Cuveé Les Sables Blanc , andere uit Frankrijk, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Frankrijk

Wijnhuis

Les Coquillères

Herkomstgebied

Sud-Ouest

Blend

Sauvignon Blanc, Colombard, Gros Manseng

Geur

Stuivend met lychee, limoen en groene appel.

Smaak

Citrus fruit, Granny Smith, frisse perzik met een subtiel hintje tropisch fruit

Spijs

Appetizers/borrelhapjes, (lichte-) frisse salades, Vietnamese loempia’s, visgerechten, schaal/schelpdieren; Fruits des Mers, oesters, mosselen..

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!