Leenders Sielverkoper Red Blend 2020

€12,50 per fles
€75,00 per doos

Een blend van Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah.  De kleur is Robijn rood. De geur van rode bessen.  De smaak en diepe en donkere blend met kruidige en aardse tonen van Syrah en Mourvèdre. Rode bessenfruit en zachte tannines van Carignan en Grenache noir. Deze wijn is nu heerlijk om te drinken, maar zal met de jaren gracieus rijpen.

 

Artikelnummer: NAB020216-1-1 Categorie:

Beschrijving

Leenders Sielverkoper red blend geproduceerd door Leenders.  In 1639 werd Wijnand Leenders geboren in het kleine bosstadje Bezuidenhout in Holland. Wijnand was een boer met een avontuurlijke geest. Hij besloot op 15 augustus 1665 op 27 jarige leeftijd naar de punt van Afrika te trekken.
Als boer stelde ze hem al snel aan als hoofdtuinier bij de VOC’s Company’s Gardens (Kompanje’s Tuine). In deze historische tuin verbouwde ze verse producten  voor passerende schepen. Ook werden enkele van de eerste wijngaarden in Zuid-Afrika verbouwd. Wijnand Leenders (uit Bezuidenhout) kreeg al snel bekendheid als Wijnand Bezuidenhout, een van de eerste wijnbouwers en wijnmakers in het zuidelijkste puntje van Afrika.

De wijnen van Leenders

Vandaag, eeuwen later, is zijn nalatenschap geëerd door een nieuwe generatie wijnmakers uit de Bezuidenhout-familie. De familie Bezuidenhout is een directe lijn van Leenders. Wijnmaker Francois Bezuidenhout geboren in het kleine havenstadje Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Hij is afkomstig uit een familie van schapenboeren uit de kleine Karoo. Francois raakte geïnteresseerd in wijn toen het gezin eind jaren tachtig naar Kaapstad verhuisde. Tijdens een schoolreisje naar Groot Constantia. Na zijn studie aan de Universiteit van Stellenbosch, had hij een paar stints in Nieuw-Zeeland, Californië en Duitsland. Voordat hij zich uiteindelijk in de stad Robertson vestigde. In 2014 behaalde hij zijn diploma als Cape Wine Master en trad hij toe tot een elitegroep van individuen. Deze groep promoot en verdedigd de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Francois,  waagde eindelijk de sprong en begon in 2017 zijn eigen wijnen te maken. De Leenders wijnen waren geboren.

De naam Sielverkoper kom uit het midden van 1600,” Sielverkopers” waren Nederlandse mannen die aspirant zeelieden voor de nieuwe schepen rekruteerden. Ze tekenden een document waarop stond dat ze recht hadden op 50% van hun bezoldiging, de rest van de betaling kregen ze bij hun terugkeer in Nederland. Veel van deze zeelieden zijn nooit teruggekeerd. Sommigen kwamen om, anderen bleven in de overzeese gebieden en wie wel naar Nederland teruggekeerde, ontdekten natuurlijk dat hun “Sielverkoper” er niet meer was…

Naast Leenders Leenders Sielverkoper red blend meer wijnen uit Zuid-Afrika, kijk op de wijnshop.

 

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Zuid-Kaap

Wijnhuis

Leenders

Blend

Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah

Geur

Krachtige intensiteit in aroma, met veel rijp rood fruit.

Smaak

In de mond krachtig, intens met naast het fruit aardse aroma's. De stevige maar mooie tannines maken dat de wijn lang meekan.

Spijs

Goed stuk vlees.

Bewaarpotentieel

Tot 10 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!