Heinz Kamptal Grüner Veltliner 2021

€10,50 per fles
€63,00 per doos

Heinz Kamptal Gruner Veltliner  is een frisse en spannende witte wijn. De kleur is licht. De geur van grapefruit, limoen en peer. De smaken van fruit en hints van witte peper,  venkel en selderij.  Een hele frisse wijn lekker als aperitief.

Artikelnummer: VIT020119 Categorie:

Beschrijving

Heinz Kamptal Grüner Veltliner.

Deze wijn gemaakt door Weingut Weixelbaum het wijnhuis van Heinz en Gabi Weixelbaum. Gelegen in het dorpje Strasser in het Oostenrijkse Kamptal. Het is een middelgroot, typisch Oostenrijks wijnhuis. Een familiebedrijf dat generatie op generatie wordt overgedragen. Heinz Weixelbaum heeft hele goede wijngaarden op bodems van ‘urgestein’ en ‘löss’, daarbij durft Heinz  in het voorjaar flink te snoeien, zodat zijn wijnen krachtiger zijn dan de meeste uit de regio. De familie Weixelbaum maakt alleen wijn van druiven uit de eigen 22 hectare wijngaarden. Alles gaat met de hand en de kelder staat vol met de modernste apparatuur. De wijngaard word beheerd door Heinz, terwijl Gabi zich met de marketing en verkoop bezig houdt.

Grüner Veltliner is het beroemdste druivenras van Oostenrijk en wordt beschouwd als hét nationale druivenras van Oostenrijk. De beste Grüner Veltliner wijnen komen uit het noordoosten van het land, met name regio’s zoals de Wachau, Kamptal en Kremstal die grenzen aan de rivier de Donau.

Het gebied Kamptal

De wijngaarden in het Kamptal danken hun naam aan de rivier de Kamp die dwars door het gebied stroomt. Het is een van de meest prestigieuze Oostenrijkse wijndistricten. In dit wijnbouwgebied, dat onderdeel is van de deelstaat Niederösterreich, zorgen warme en zonnige zomerdagen voor optimale rijping van de druiven. Daarnaast staat een verkoelende wind gedurende de nacht garant voor loepzuivere aroma’s en verfijnde zuren in de wijnen. De wijngaarden liggen voornamelijk op terrassen langs de steile oevers van de rivier. De bodem bestaat in hoge mate uit löss, leem, gravel, zandsteen en leisteen. Doordat de wortels van de druivenstokken wel zes meter diep kunnen reiken, krijgen de wijnen op elke ondergrond een ander karakter.

Naast Heinz Kamptal Grüner Veltliner, andere lekkere wijnen, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Oostenrijk

Herkomstgebied

Kamptal

Wijnhuis

Heinz Kamptal

Blend

Gruner Veltliner

Kleur

Bleekgeel

Geur

Verfrissend met veel fruit en het pittige, kenmerkende 'pepertje'

Smaak

Lekker sappig en heel doordrinkbaar.

Spijs

Vis- & asperge gerechten, zomerse salades en diverse Aziatische (fusion) gerechten, bijvoorbeeld sushi’s.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!