Geoff Merrill Shiraz Grenache Mourvedre 2014

€17,95 per fles
€107,70 per doos

Typisch Australische “SGM-blend”.  De geuren van bramen, beetje droppige tonen en peper. De smaak een stevige structuur met hout, krachtig, kruidig, ronde tannines en een lange afdronk.

Artikelnummer: PAL45030 Categorie:

Beschrijving

Geoff Merrill Shiraz Grenache Mourvedre afkomstig van het wijnhuis van Geoff Merrill. De gelijknamige wijnmaker geboren in 1953, verhuisde op 11-jarige leeftijd naar de Barossa Valley en hier kwam Geoff Merrill voor het eerst in aanraking met de wijn industrie. Geoff Merrill werkte bij Chateau Reynella en vond ook nog de tijd om wijn onder zijn eigen label op de markt te brengen. Deze wijnen kwamen in 1983 voor het eerst op de markt onder het “Geoff Merrill” label.

Een legendarische wijnmaker die vooral bekend staat om zijn lange termijnvisie: zijn wijnen komen op dronk op de markt!

Een legende, dat is het enige juiste woord voor de markante wijnmaker Geoff Merrill. De wijngaarden zijn te vinden niet ver van Adelaide in McLaren Vale waar een heuvelrug en een koele zeebries voor enige verkoeling zorgen. Geoff heeft bijzondere eigen ideeën: hij maakt zijn wijnen niet voor de korte maar voor de lange termijn. Hij schroomt ook houtrijping niet, zo lang de wijnen het maar kunnen dragen. Ook zeer opmerkelijk is dat Geoff zijn wijnen eerst op dronk laat komen voordat ze op de markt verschijnen. Zo zijn de reserve wijnen pas 6 jaar na de oogst beschikbaar en de estate wijnen 3 jaar na de oogst. Dit is mede mogelijk door de aanwezigheid van fijne zuren die de wijn een rijke fruitstructuur geven en de complexiteit ten goede komt. De Reserve Shiraz heeft de Jimmy Watson Memorial Trophy ontvangen, de hoogste eer in Australië voor een Shiraz.

Naast Geoff Merrill Shiraz Grenache Mourvedre, benieuwd naar een andere blend met deze druiven, kijk in onze Wijnshop.

Extra informatie

Land

Australie

Herkomstgebied

Mc Laren Vale

Wijnhuis

Geoff Merrill

Wijnmaker

Geoff Merrill

Blend

Grenache, Mourvèdre, Shiraz

Geur

In de neus geuren van bramen, beetje droppige tonen en peper.

Smaak

In de mond een stevige structuur, ronde tannines en een lange afdronk met daarin kruidige aroma's.

Spijs

Barbecue met vrienden of lekker bij de open haard

Bewaarpotentieel

Tot 15 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!