Corvezzo Prosecco Spumante

€12,50 per fles
€75,00 per doos

De Corvezzo Prosecco Spumante  is bleekgeel van kleur. De geur van frisse van appel, citrus en witte bloemen. De smaak is fris, elegant, mooi in balans tussen de frisse zuren en het fruitige. Deze prosecco is uitstekend in balans met frisse zuren en een (fruitig) zoetje.

 

Artikelnummer: COR010100 Categorie:

Beschrijving

De Corvezzo Prosecco Spumante is afkomstig van de Corvezzo winery.  De Corvezzo wijngaarden liggen tussen de steden Cessalto en Motta di Livenza in Italie.  Dit zijn steden met millennia-oude agrarische tradities, welke vandaag de dag worden beschermt. Dit als onderdeel van de wijncultuur route van de ‘Strada dei Vini del Piave’. Het wijnhuis opgericht in 1960, is door gegeven van generatie op generatie. Door de jaren heen is de familie altijd opzoek geweest naar kwaliteit. Ondertussen is de  band die de familie met het land heeft tijdens de zoektocht in tact gebleven.  Corvezzo streeft naar constante duurzaamheid. Dit is te zien in de aandacht voor specifieke details. Van de wijnstok tot het eind product, het doel van de familie is om het milieu te respecteren en afvalstoffen te recyclen.

Wat is het verschil tussen Prosecco Frizzante en Spumante?

Het verschil tussen deze twee mousserende wijnen is de druk in de fles en dus het aantal bubbels. Een Prosecco Frizzante bubbelt maar een beetje. De ‘bubbeldruk’ is bij een Frizzante 1 tot 2,5 bar. Een gewone kurk blijft goed zitten en het touwtje is vooral voor de sier.

Een Prosecco Spumante bruist zoals champagne en cava en de bubbeldruk is 3 tot 6 bar. Een Muselet (ijzeren korfje rond de top) voorkomt dat de kurk uit de fles knalt. De prosecco spumante is het paradepaardje onder de prosecco’s, de frizzante is een simpelere wijn, droog en licht en heel toegankelijk.

Naast Corvezzo Prosecco Spumante, meer wijnen van Corvezzo, kijk in onze wijnshop

 

Extra informatie

Land

Italië

Wijnhuis

Corvezzo

Blend

Glera

Herkomstgebied

Veneto

Geur

Aanvankelijk begint met de smaak van elegante bloem van acacia met intense noten van appel.

Smaak

Zeer fijne balans tussen frisse zuren en een licht (fruit)zoetje.

Spijs

Lekker als aperitief of om te proosten.

Bewaarpotentieel

De wijn is op dronk en het lekkerst om zo jong mogelijk te drinken.