Colle Corviano – Pecorino 2019

€17,50 per fles
€105,00 per doos

Colle Corviano – Pecorino de geur van de wijn is aromatisch, met tonen van kruiden, en een hint van peer. De smaak van de wijn is sappig, en mineralig in de smaak. Droog in de afdronk met een flinke lengte

Artikelnummer: COL020115 Categorie:

Beschrijving

Colle Corviano Pecorino gemaakt door het bedrijf van vader en dochter Del Tonno. De familie maakt machines voor de baksteenindustrie maar had al jaren de wens iets te doen met hun ‘roots’, vandaar dat ze in 2001 het wijnbedrijf zijn begonnen.

Een prachtig wijnhuis in de Abruzzo, Colle Corviano. De wijngaarden begeven zich 300 meter boven zee-niveau in de gemeente Loreto Aprutino. Ze staan bekend om een hoge kwaliteit Montepulciano d’Abruzze. De prachtig gelegen wijngaarden liggen voor het grootste deel direct om het wijnhuis. Ze verbouwen vooral inheemse rassen, zoals Pecorino voor wit en Montepulciano voor rood. De kelder is ongelooflijk ‘state of the art’: zo zijn er peristaltische pompen.  Maken ze gebruik van micro-bullage, is er een filtersysteem dat niet met carbon maar met grind werkt. En daarnaast  is er per cuvée de mogelijkheid om geheel automatisch pigéage toe te passen.

Leuk om te weten is dat de Pecorino druif, ook wel schapendruif genoemd word. De druif is van origine een Italiaanse druif uit de Marche/Abruzzi streek. De Pecorino dankt haar naam aan de schapen van Italiaanse boeren, die de druif als lekkernij beschouwden (Pecora staat voor schapen in het Italiaans).

Naast Colle Corviano Pecorino meer wijnen van dit wijnhuis, kijk in onze Wijnshop.

Ook bieden wij geschenkpakketten aan, deze zijn gevuld met heerlijke wijnen van dit wijnhuis.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Abruzzen

Wijnhuis

Colle Corviano

Blend

Pecorino

Geur

Aromatisch, tonen van kruiden, een hint van peer.

Smaak

Sappig, en mineralig in de smaak.

Spijs

Rijke visgerechten, bij gevogelte en lichte vleesgerechten.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!