Corvezzo Prosecco Spumante Rosato

€12,50 per fles
€75,00 per doos

De Corvezzo Prosecco Spumante Rosato wordt gemaakt van Glera en Pinot Noir druiven. De kleur is licht rose. De smaak is mooi vol, een stevige bubbel met aroma’s van zacht geperst rood fruit. Een fijn bloemig aroma en een lekker verfrissende afdronk. Een fijne prosecco die goed droog is en daarmee verrassender is dan de meeste licht zoete varianten.

 

Artikelnummer: COR010100-2 Categorie:

Beschrijving

Corvezzo Prosecco Spumante Rosato is afkomstig van de Corvezzo winery.  De Corvezzo wijngaarden liggen tussen de steden Cessalto en Motta di Livenza in Italie.  Dit zijn steden met millennia-oude agrarische tradities, welke vandaag de dag worden beschermt. Dit als onderdeel van de wijncultuur route van de ‘Strada dei Vini del Piave’. Het wijnhuis opgericht in 1960, is door gegeven van generatie op generatie. Door de jaren heen is de familie altijd opzoek geweest naar kwaliteit. Ondertussen is de band die de familie met het land heeft tijdens de zoektocht in tact gebleven. Corvezzo streeft naar constante duurzaamheid. Dit is te zien in de aandacht voor specifieke details. Van de wijnstok tot het eind product, het doel van de familie is om het milieu te respecteren en afvalstoffen te recyclen. Zij hebben zich toegelegd op het maken van biologisch, organisch en vegan friendly wijnen. Vegan friendly wil zeggen zonder het gebruik van dierlijke eiwitten die normaal gesproken gebruikt worden om wijn te klaren.

Wat is het verschil tussen Prosecco Frizzante en Spumante?

Het verschil tussen deze twee mousserende wijnen is de druk in de fles en dus het aantal bubbels. Een Prosecco Frizzante bubbelt maar een beetje. De ‘bubbeldruk’ is bij een Frizzante 1 tot 2,5 bar. Een gewone kurk blijft goed zitten en het touwtje is vooral voor de sier.

Een Prosecco Spumante bruist zoals champagne en cava en de bubbeldruk is 3 tot 6 bar. De Muselet, het ijzeren korfje rond de top voorkomt dat de kurk uit de fles plopt. De prosecco spumante is  het hogere niveau onder de prosecco’s, de frizzante is een simpelere wijn, droog en licht en heel toegankelijk.

Corvezzo Prosecco Spumante Rosato, meer wijnen van Corvezzo, kijk in onze wijnshop

 

 

Extra informatie

Land

Italië

Wijnhuis

Corvezzo

Blend

Glera, Pinot Noir

Herkomstgebied

Veneto

Geur

Aroma’s van licht rood fruit, zoals aardbeitjes en frambozen.

Smaak

Zeer fijne balans tussen frisse zuren en een licht (fruit)zoetje.

Spijs

Bij kleine hapjes, frisse salade of als aperitief. Heerlijk op een zomerse dag.

Bewaarpotentieel

De wijn is op dronk en het lekkerst om zo jong mogelijk te drinken.