Waterkloof Circle of Life Red 2017

€15,75 per fles
€92,14 per doos

Waterkloof Circle of Life red  van Merlot, Shiraz en Petit Verdot. De kleur is donker. De geur van rood fruit. De smaak is  elegante  vol met rijp rood fruit zoals cassis en pruimen, zachte tannines en een mooie zuurgraad.  Drink deze biodynamische rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.

 

Artikelnummer: COE89558 Categorie:

Beschrijving

Waterkloof Circle of Life Red is afkomstig van de Waterkloof Estate.  In 2004 is dit schitterende wijndomein aangekocht door Paul Boutinot. Dit wijnhuis is gelegen op de Schaapenberg in Somerset West, Stellenbosch. Op drie kilometer verwijderd van de oceaan. De wijngaarden voor de Waterkloof wijnen zijn gelegen op de bovenste hellingen van dit domein, 300 meter boven de zeespiegel.

Waterkloof is een biodynamisch werkend wijnbedrijf. Ze werken met groot respect en kennis van het land, de planten en de dieren die erop leven.  Ze maken geen  gebruik van tractoren, maar enkel van paard en wagen. Dat scheelt uitlaatgassen op de druiven, tevens zorgt  het ervoor dat de grond mooi luchtig blijft. De zware machines drukken de grond te veel aan, wat slecht is voor het bodemleven. Op Waterkloof leven kippen, schapen, paarden en koeien. Allemaal met hun eigen taak: voor mest, om onkruid te wieden of voor transport. Een uitermate romantisch plaatje, maar toch is het bedrijf geenszins dromerig: hier maken ze wijnen van de allerhoogste kwaliteit door een zeer professioneel team.

De circle of life

Met de Circle of Life brengt Waterkloof een eerbetoon aan haar wijngaarden. De wijn maakt zichzelf, met minimaal ingrijpen: de wijnmaker kiest uiteindelijk alleen de blend die het karakter van de wijngaard het best tot uitdrukking brengen. De druiven zijn vroeg in de ochtend geplukt, zodat ze nog koel zijn als ze geperst worden. Fermentatie zonder toegevoegde gisten, een deel van de druiven wordt in oude houten vaten vergist. De wijn is een blend van verschillende druiven, in een verhouding die de wijnmaker niet precies wil verklappen: “To ensure a well balanced wine we selected predominantly Merlot and Syrah with a lick of Petit Verdot and a tickle of je ne sais quoi.

Naast Waterkloof Circle of Life Red, meer wijnen uit Zuid-Afrika, kijk in onze wijnshop. 

 

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Stellenbosch

Wijnhuis

Waterkloof

Blend

Merlot, Petit Verdot, Syrah

Geur

In de geur kersen, vers rood fruit en een lichte peper toon.

Smaak

In de mond een stevige structuur, ronde tannines en een lange afdronk met daarin kruidige aroma's.

Spijs

Gegrilde vleesgerechten.

Bewaarpotentieel

Tot 8 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!