Villion wines Syrah 2019

€21,50 per fles
€129,00 per doos

Villion wines Syrah 2019 gemaakt van 100% Syrah.  De kleur is donker Robijn rood. De geur is  een scala van aroma’s van rode bessen, een combinatie van pruimen, frambozen, aardbeien en bosbessen. De smaak gelaagd met een spectrum van rooibos, granaatappel en gepolijst leer om deze heerlijke Syrah van maritieme oorsprong af te maken.

Indrukwekkende dichtheid van fruitsmaken in de mond, mondvullende pruimen en kruiden, vol en gestructureerd met fijne, aanhoudende, gepolijste tannines. Gerichte spanning en evenwicht op de finish.

Artikelnummer: OBV020619-1 Categorie:

Beschrijving

Villion wines Syrah 2019 is afkomstig van wijnhuis Villion Family Wines.  Jacobus A.S.Viljoen (Kobie), eigenaar van Villion Family Wines, is een afstammeling van de eerste Franse hugenoot, Francois Villion. Welke in 1671 zijn vaste verblijfplaats in Zuid-Afrika vond. Vanaf dat moment leefde de familie Villion (later veranderd in Viljoen in het Afrikaans) van de landbouw.  De bodems van de Kaap de Goede Hoop zijn bijzonder vruchtbaar. Kobie Viljoen, plukt met de hand geselecteerde druiven, om zo de essentiële componenten van kleur, smaak en textuur binnen zijn wijnen te vangen. Daarnaast maken ze de wijn milieuvriendelijke en volgens traditionele methoden. Denk hierbij aan spontane gisting en open gisting. Zorgvuldige rijping in Franse eiken barrique en tijdige rijping in fles.Dit alles draagt bij aan de authenticiteit van de wijnen.

Kobie Viljoen volgde een opleiding aan het Landbouwcollege van Elsenburg in Stellenbosch, West-Kaap. Hij behaalde een diploma in Cellar Technology en onderscheidde zich als een van de beste studenten in zijn klas. Tijdens de volgende 20 jaar, bereikte hij waardevolle ervaring in de top van Zuid-Afrikaanse kelders. Als zeer succesvol als wijnmaker, werd hij goed beloond voor de wijnen die hij creëerde. Zowel  lokaal als  internationaal. Nadien heeft hij het bedrijf opgericht: Villion Family Wines (Pty) Ltd.

Villion Family Wines.

Het wijnhuis richt zich op de productie van premium wijnen. Dit betekent dat de wijngaarden worden geselecteerd voor specifieke bijdragen om wijnen van internationaal onderscheid te creëren. Selectiecriteria zijn onder meer de leeftijd van de wijngaarden, duurzame en natuurvriendelijke productiemethoden. Daarnaast beperkte opbrengsten, locaties op grote hoogte, kloonverschillen en nabijheid van de oceaan. Villion Family Wines beperkt zich niet alleen tot het gebruik van fruit van een specifieke afdeling, maar gebruikt in feite de sterke punten van fruit van verschillende afdelingen in het creëren van unieke wijnstijlen.

Naast Villion wines Syrah 2019 meer wijnen uit Zuid-Afrika kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Zuid-Kaap

Wijnhuis

Villion Wines

Blend

Syrah

Geur

Overdadig veel rood fruit in de smaak zoals kersen, rijpe rode bessen.

Smaak

Gelaagd met een spectrum van rooibos, granaatappel en gepolijst leer

Spijs

Stoofvlees en Wild.

Bewaarpotentieel

Tot 10 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!