Villion Chardonnay 2021

€21,50 per fles
€129,00 per doos

Villion Wines  100% Chardonnay. De kleur is Goud geel. De geur, frisse tonen van gedroogde citroenschillen worden gevolgd door een eigenzinnig, gezouten crumble-aroma van appeltaart, dat het spontane fermentatiekarakter van deze intrigerende Chardonnay weerspiegelt.  De smaak, secundaire lagen van geroosterde amandelen en kaneel verlengen de interesse. Elegant van stijl, eindigt met kaneelkruidensmaak en citrus knapperigheid.

Artikelnummer: OBV020619 Categorie:

Beschrijving

Villion Chardonnay 2021 is afkomstig van wijnhuis Villion Family Wines.  Jacobus A.S.Viljoen (Kobie), eigenaar van Villion Family Wines, is een afstammeling van de eerste Franse hugenoot, Francois Villion. Welke in 1671 zijn vaste verblijfplaats in Zuid-Afrika vond. Vanaf dat moment leefde de familie Villion (later veranderd in Viljoen in het Afrikaans) van de landbouw.  De bodems van de Kaap de Goede Hoop zijn bijzonder vruchtbaar. Kobie Viljoen, plukt met de hand geselecteerde druiven, om zo de essentiële componenten van kleur, smaak en textuur binnen zijn wijnen te vangen. Daarnaast maken ze de wijn milieuvriendelijke en volgens traditionele methoden. Denk hierbij aan spontane gisting en open gisting. Zorgvuldige rijping in Franse eiken barrique en tijdige rijping in fles.Dit alles draagt bij aan de authenticiteit van de wijnen.

Kobie Viljoen volgde een opleiding aan het Landbouwcollege van Elsenburg in Stellenbosch, West-Kaap. Hij behaalde een diploma in Cellar Technology en onderscheidde zich als een van de beste studenten in zijn klas. Tijdens de volgende 20 jaar, bereikte hij waardevolle ervaring in de top van Zuid-Afrikaanse kelders. Als zeer succesvol als wijnmaker, werd hij goed beloond voor de wijnen die hij creëerde. Zowel  lokaal als  internationaal. Nadien heeft hij het bedrijf opgericht: Villion Family Wines (Pty) Ltd.

Villion Family Wines.

Het wijnhuis richt zich op de productie van premium wijnen. Dit betekent dat de wijngaarden worden geselecteerd voor specifieke bijdragen om wijnen van internationaal onderscheid te creëren. Selectiecriteria zijn onder meer de leeftijd van de wijngaarden, duurzame en natuurvriendelijke productiemethoden. Daarnaast beperkte opbrengsten, locaties op grote hoogte, kloonverschillen en nabijheid van de oceaan. Villion Family Wines beperkt zich niet alleen tot het gebruik van fruit van een specifieke afdeling, maar gebruikt in feite de sterke punten van fruit van verschillende afdelingen in het creëren van unieke wijnstijlen.

Naast Villion Wines Chardonnay meer wijnen uit Zuid-Afrika kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Zuid-Kaap

Wijnhuis

Villion Wines

Blend

Chardonnay

Geur

Gedroogde citrus

Smaak

Geroosterde amandelen en citrus

Spijs

Vis, pompoenrisotto, quiche, kip, gevogelte, varkensvlees, kreeft en een heleboel kaassoorten.

Bewaarpotentieel

Tot 4 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!