Villa Pozzi Nero d’Avola IGT Sicilia

€7,50 per fles
€43,88 per doos

De Villa Pozzi Nero d’Avola  is een sappige, volle en soepele Zuid-Italiaan, boordevol rijp donker fruit en een hintje kruidigheid. Een Italiaanse allemans vriend om als rode aperitief wijn en om door te schenken bij voor-, vlees en pasta.

 

Wissen
Artikelnummer: WT005-1 Categorie:

Beschrijving

De familie Pozzi is een echte Italiaanse wijnfamilie. Oorspronkelijk uit Cremona in Noord Italië. De eerste generatie Pozzi’s waren bekende wijnhandelaren in de streek. Met paard en wagen werden vaten met wijn uit heel Italië gekocht en verhandeld. In de 2006 ging er een generaties oude droom in vervulling, wijnmaken op het schitterende eiland Sicilië. Danielle Pozzi maakt de wijnen en gebruikt alleen druiven van superieur kwaliteit. Danielle maakt heerlijke, toegankelijke, super sappige wijnen van. Het zijn ideale huiswijnen die een breed publiek aanspreken. Perfect als aperitief, ‘los’ per glas en in combinatie met appetizers, borrelhapjes en gerechten uit de Mediterrane keuken. Sicilië is Italië in een snelkookpan! Alles op dit eiland lijkt wat mooier, lelijker, lekkerder en heftiger dan in de rest van het land. En dit geldt zeker voor de wijnen. Van de zoete Marsala, de beendroge wijnen van Grillo druif tot de frisse rode wijnen rond de Etna en de zondoorstoofde, volle zwoele rode wijnen van ‘zwarte duivel’ druif Nero d’Avola. De grote variatie op het gebied van wijn gaat hand in hand met de diversiteit van de Siciliaanse keuken, met lokale delicatessen als: Caponata, vis-cousous, gegrilde zwaardvis en vitrines vol superverse dolci waarvan de beroemdste, de met ricotta gevulde, Canolli.

Naast Villa Pozzi Nero d’Avola , andere Italiaanse wijnen, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Sicilia

Wijnhuis

Villa Pozzi

Blend

Nero d'Avola

Geur

In de geur kersen, vers rood fruit en een lichte peper toon.

Smaak

De smaak is sappig fris en lekker fruitig met tonen van rijp rood zomerfruit, een prima zuurgraad, zachte tannines.

Spijs

Heerlijke borrelwijn, gerechten van rood vlees, pasta’s of kazen.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!