The Banker Cabernet Sauvignon 2017

€19,95 per fles
€116,71 per doos

The Banker Cabernet Sauvignon een mix van 55% Cabernet Franc, 21% Merlot, 13% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot en 3% Malbec. De kleur is donker rood. De geur is krachtige donker fruit. De smaak van Frans eiken en roodfruit. Lange periodes van koud weken en tijd doorgebracht in nieuw Frans eiken heeft het mogelijk gemaakt dat deze wijn zachte ronde tannines ontwikkelt en behoudt zijn vruchtbalans.

Drink de wijn bij voorkeur rond de 15 á 16 graden. Dan komt de krachtige smaak het best tot zijn recht.

 

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

The Banker Cabernet Sauvignon afkomstig van The Artisan collectie. De Artisan collectie komt van wijnhuis Nabygelen. The Artisan Collection is een serie wijnen die zeer beperkt beschikbaar. Hiermee wil de wijnmaker James Mckenzie  laten zien wat er allemaal mogelijk is in Zuid Afrika. Bovenal projecten met als resultaat wijnen van uitzonderlijk niveau op het gebied van smaak, stijl, bewaarpotentie en productieproces. De wijngaarden van The Artisan Collection liggen het dichtst bij zee van alle wijngaarden in Zuid-Afrika! Slechts 200 meter van de kustlijn!

The Banker is geïnspireerd op de rij van Fibonacci . Dit was een Italiaanse wiskundige. Fibonacci (her)ontdekte de naar hem genoemde getallenrij: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 55 enz. De verhouding tussen twee opeenvolgende getallen uit deze reeks benadert het volgende getal. De samenstelling van de blend bevat ook deze getallen.

De Nabygelegen wijngaard

Wijnmaker James McKenzie maakt een hele serie aan gastronomische wijnen. Zijn wijnhuis is gevestigd in de Bovlei vallei, net buiten Wellington Zuid-Afrika. De Nabygelegen wijngaard is in 1712 door gouverneur William Herlot uitgegeven aan een van de eerste vrije bewoners van de Kaap: Jan Lorenz uit Rostock in Duitsland. Lorenz ontwikkelde het wijnhuis door het aanplanten van wijnstokken, fruitbomen en groente.
James McKenzie is in 2001 begonnen met de nieuwe aanplant van wijnstokken en de renovatie van de oude gebouwen. De oudste wijnstokken dateren van 1940. Samen met de wijnmaker Charles Stassen maakt James kleine hoeveelheden wijn met veel karakter. Belangrijk is ook dat hij enthousiast mee doet aan alle overheidsprogramma’s om op ethische wijze wijn te maken en zo ook het gebied verder omhoog te tillen.

Nabygelegen wijnen komen van koele hellingen die op het zuiden gericht zijn, dus van de zon af, 220 meter boven zeeniveau. Het klimaat hier is ideaal voor de druiven. Door het samenspel van de bergen, de wind, de warme zomers en nattere koudere winters heerst er hier een perfect microklimaat. dus van de zon af, 220 meter boven zeeniveau. De druiven van de Nabygelegen wijnen zijn met de hand geplukt. Omdat de druiven erg gevoelig zijn voor te hoge temperaturen, zijn de druiven in de koelere, vroege uurtjes geoogst en direct naar de kelders gebracht. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het fruit in de druiven optimaal bewaard blijft.

Naast The Banker Cabernet Sauvignon, meer wijnen van de Artisan collection , kijk in onze wijnshop.

 

 

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Western cape

Wijnhuis

Nabygelegen

Blend

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot

Geur

Aroma’s van leer en zwarte bes, rode bes en zwarte peper.

Smaak

Een rijpe en volle smaak, met een lichte kruidigheid en een rijpe tannine structuur.

Spijs

Rood vlees en stoofvlees.

Bewaarpotentieel

Tot 10 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!