The Artisan Collection Steen Chenin Blanc 2019

€19,95 per fles
€119,70 per doos

The Artisan Collection Steen Chenin Blanc is mooi licht van kleur. De geur van vers steenfruit , met tonen van toast en vanille. Het steenfruit komt in de smaak ook goed tot zijn recht, de wijn heeft een volle body en een lange fijne afdronk.

Artikelnummer: SNO020317 Categorie:

Beschrijving

The Artisan collection Steen Chenin blanc afkomstig van het wijnhuis Nabygelegen. Wijnmaker James McKenzie maakt naast the Artisan collection een hele serie aan gastronomische wijnen. Zijn wijnhuis Nabygelegen is gevestigd in de Bovlei vallei, net buiten Wellington Zuid-Afrika. Het klimaat hier is ideaal voor de druiven. Door het samenspel van de bergen, de wind, de warme zomers en nattere koudere winters heerst hier een perfect microklimaat.

De Nabygelegen wijngaard is in 1712 door gouverneur William Herlot uitgegeven aan een van de eerste vrije bewoners van de Kaap:  Jan Lorenz uit Rostock in Duitsland. Lorenz ontwikkelde het wijnhuis door het aanplanten van wijnstokken, fruitbomen en groente. In 2001 is James McKenzie begonnen met de nieuwe aanplant van wijnstokken en de renovatie van de oude gebouwen. De oudste wijnstokken dateren van 1940. Samen met de wijnmaker Charles Stassen maakt James kleine hoeveelheden wijn met veel karakter. Belangrijk is ook dat hij enthousiast mee doet aan alle overheidsprogramma’s om op ethische wijze wijn te maken en zo ook het gebied verder omhoog te tillen.

The Artisan collection Steen Chenin blanc  in onderdeel van the Artisan Collection. Dit is een serie wijnen die zeer beperkt beschikbaar zijn waarmee de wijnmaker wil laten zien wat er allemaal mogelijk is in Zuid Afrika. Van deze Steen worden maar 1500 flessen geproduceerd en daarmee is de wijn dus zeer beperkt beschikbaar. Met andere woorden een bijzondere collectie die het proeven waard is.

Benieuwd naar meer wijnen van deze wijnmaker, kijk in onze Wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

Nabygelegen

Blend

Chenin Blanc

Geur

Aroma's van witte perzik, vijgen, kruidnagel en vanille

Smaak

Geel fruit, hazelnoot, boter en citrus

Spijs

Heerlijk bij vette vis zoals Zalm of Makreel.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!