The Artisan Collection Beulah

€19,95 per fles
€116,71 per doos

De Beulah is mooi rose van kleur. Een heerlijk mousserende wijn die is gemaakt van de Chardonnay en Pinot Noir. Deze druiven worden ook gebruikt bij het maken van de champagne, hierdoor is de wijn niet te onderscheiden van een goeie champagne. De smaak is fris met een tikkeltje fruit.

Artikelnummer: SNO040515-1-1-1 Categorie:

Beschrijving

The Artisan Collection Beulah. Afkomstig van wijnhuis Snow Mountain.  Het wijnhuis gelegen in Zuid-Afrika, Wellington zo’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl . De wijn afkomstig van de 2 hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van Chardonnay, Pinot Noir en Syrah.  De wijngaarden van Snow Mountain hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met weinig klei. Daarnaast is het klimaat typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters. De wijngaarden liggen op 680 tot 800 meter hoogte. Van deze druiven maakt hij de befaamde Snow Mountain wijnen en 300 doosjes van deze fraaie Beulah wijn.

De naam Beulah komt van de Ierse moeder van James en betekent Beautiful. Zijn moeder was een grote liefhebster van mousserende wijnen. Tijdens haar overlijden in 2001 heeft hij beloofd een mousserende wijn te maken en naar haar te vernoemen; bij deze!

Deze Beulah in onderdeel van de Snow Mountain Artisan Collection. Dit is een serie wijnen die zeer beperkt beschikbaar zijn waarmee de wijnmaker James Mckenzie wilt laten zien wat er allemaal mogelijk is in Zuid Afrika. Van deze Beulah worden maar 1800 flessen geproduceerd en daarmee is de wijn dus zeer beperkt beschikbaar. De dégorgement of ontgisting is een van de bewerkingen die champagnes ondergaan tijdens de méthode traditionnelle. Voor deze wijn is dit samen met een bevriende Champagne producent bepaald, vandaar dat de wijn niet van een goede Champagne te onderscheiden is. Deze wijn is gemaakt van de traditionele blend van druiven die ook in de Champagne worden gebruikt; Chardonnay en Pinot Noir.

Naast  The Artisan Collection Beulah, meer wijnen van dit wijnhuis kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

Snow Mountain

Blend

Chardonnay, Pinot Noir

Geur

Licht rood fruit zoals aarbeien en framboos

Kleur

zalm rose

Smaak

Verfrissend met een fijne mousse. Heerlijk licht rood fruit

Spijs

Goede bubbel om feestelijk mee te proosten. Heerlijk bij een zomer salade.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!