Tenute Falezza Valpolicella Ripasso

€17,50 per fles
€105,00 per doos

De Tenute Falezza Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC is een krachtige wijn met veel fruit. Rood fruit met fijne tannines en een lange afdronk.

Artikelnummer: TFA040412 Categorie:

Beschrijving

Tenute Falezza Valpolicella Ripasso afkomstig van het wijnhuis Tenuta Falezza. Tenuta Falezza werd in 1974 opgericht door de Falezza Family. Tenuta Falezza beschikt over bijna 12 hectare wijngaarden, welke volledig zijn bebouwd met Valpolicella Doc druiven in de San Felice regio in Verona. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf nieuwe wijngaarden in de Marcellise en Mezzane gebieden van de provincie Verona verworven. Traditie, innovatie, kwaliteit, onderzoek en passie zijn de waarden die worden doorgegeven van generatie op generatie door de Falezza Familie.

De Valpolicella Ripasso is een typische Italiaanse wijn, gemaakt in klassieke stijl. De wijn is nu goed op dronk, maar je kan hem wel minimaal 3-8 jaar bewaren.

Naast Tenute Falezza Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC benieuwd naar meer Italiaanse wijnen, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Veneto

Wijnhuis

Tenute Falezza

Wijnmaker

Alberto Falezza

Blend

Corvina Veronese

Geur

Aroma’s van leer en zwarte bes, rode bes en zwarte peper.

Smaak

Zeer geconcentreerd, stevig en vol van smaak.

Bewaarpotentieel

Lang houdbaar. Drink hem binnen 10 jaar.

Wijn & Spijs

Gegrild rood vlees, maar ook met oude kazen, Stoofvlees en Wild

Verpakking

Per doos (6 flessen), Per fles