Steenberg Sphynx Chardonnay 2020

€11,50 per fles
€69,00 per doos

De Steenberg Sphynx is 100% Chardonnay. De kleur is Goud geel. De geur  toont intense aroma’s van kalksteen, oranjebloesem, butterscotch en crème brûlée. De smaak van vanille aroma’s mengen zich zowel in de neus als in de mond met aroma’s van peer en gedroogde appel. Het wordt aangevuld door een zijdezachte, elegante structuur en romige textuur, die op zijn beurt wordt getemperd door een zuivere zuurgraad en kalkachtige mineraliteit

 

Artikelnummer: SNO020218-1 Categorie:

Beschrijving

Steenberg Sphynx Chardonnay afkomstig van het wijnhuis Steenberg.  Steenberg ligt in de Constantia vallei Zuid- Afrika dat een koel klimaat kent. Het is  het oudste wijngebied  in de Nieuwe Wereld. De wijngaarden van Steenberg klampen zich vast aan de hellingen van de Steenberg, dat deel uitmaakt van het nationale park Tafelberg. Op de koele hellingen op het oosten kijken de wijnstokken naar de ochtendzon. Daarnaast worden ze door de schaduw van de berg beschermd tegen de hete middagzon. De koelte van de oceaan reist in de zomermaanden slechts 5 km mee met de heersende zuidoostelijke wind, waardoor de luchtvochtigheid laag blijft en de zomertemperaturen beperkt blijven tot slechts 22 ° C.

De druiven zijn zacht met de gehele tros geperst, vervolgens volgt een nacht van rust. Men laat  de wijn bezinken in een roestvrije stalen tank. De helft van de druiven is op natuurlijke wijze gefermenteerd in oudere Franse eikenhouten vaten van groot formaat. Dit terwijl de rest van het sap is gemengd met natuurlijk gist en gefermenteerd in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 225 liter en roestvrijstalen tanks. De fermentatie en rijping op vat duurt in totaal vier maanden. Gedeeltelijke malolactische gisting vindt plaats op vat. Daarna is de wijn naar roestvrijstalen tanks gebracht, gemengd en klaargemaakt voor botteling.

Naast Steenberg Sphynx Chardonnay, andere wijn van dit wijnhuis. Kijk op onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Western cape

Wijnhuis

Steenberg

Blend

Chardonnay

Geur

Kalksteen, Oranjebloesem en Butterscotch

Smaak

Vanille aroma's mengen zich met smaken van peer en gedroogde appel.

Spijs

Varkensvlees, zalm, tonijn en gevogelte.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!