Snow Mountain Chardonnay Pinot Noir 2018

€10,50 per fles
€63,00 per doos

De wijn heeft een frisse, levendige geur met tonen van rijpe bessen en een vleugje kruiden. De smaak is complex, een mooie lengte, die eindigt in het karakteristieke nootachtige karakter van de Chardonnay.

Artikelnummer: SNO020118 Categorie:

Beschrijving

Snow Mountain Chardonnay Pinot Noir. De wijn is afkomstig van wijnhuis Snow Mountain. De naam Snow Mountain is afkomstig van de 2 hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van onder andere de Chardonnay, Pinot Noir en Syrah druiven.  Het wijnhuis uit Zuid-Afrika, Wellington ligt zo’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl. De wijngaarden van Snow Mountain hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met daarnaast weinig klei. Het klimaat is typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Snow Mountain Chardonnay Pinot Noir, meer wijnen van dit wijnhuis.  Kijk op onze  wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

Snow Mountain

Blend

Chardonnay, Pinot Noir

Geur

Frisse levendige geur met tonen van rijpe bessen, een vleugje kruiden en wat dikte die neigt naar een wijn met houtlagering.

Smaak

De wijn heeft complexiteit, een mooie lengte, die eindigt in het karakteristieke nootachtige karakter van de Chardonnay.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!