Snow Mountain The Mistress Pinot Noir

€11,95 per fles
€71,70 per doos

SnowMountain The Mistress Pinot Noir is zeer licht van kleur. De geur van rood fruit. De smaak  is krachtig en elegant met tonen van vers rood fruit, chocola en koffie met goede tannines. De wijn is het lekkerst als hij licht gekoeld word gedronken.

Artikelnummer: SNO040118 Categorie:

Beschrijving

Snow Mountain The Mistress Pinot Noir  is afkomstig van wijnhuis Snow Mountain. De naam Snow Mountain is afkomstig van de 2 hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van onder andere de Chardonnay, Pinot Noir en Syrah druiven.  Het wijnhuis uit Zuid-Afrika, Wellington ligt zo’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl. De wijngaarden van Snow Mountain hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met een weinig klei. Het klimaat is typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Snow Mountain The Mistress Pinot Noir  meer wijnen van dit wijnhuis, kijk op de wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

Snow Mountain

Blend

Pinot Noir

Geur

Mooie brede geur met het accent op het wilde bessenfruit, kersen, steenvruchten, een vleugje rokerigheid en vanille.

Smaak

Mooi lichtvoetig, kracht en elegantie, viooltjes, chocola en koffie, heerlijk rijp en soepel, met goede tannines.

Spijs

Licht gekoeld heerlijk bij de BBQ.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!