Snow Mountain Syrah 2019

€13,50 per fles
€81,00 per doos

De Snow Mountain Syrah is robijn rood van kleur met donkerpaarse reflecties. De geur geeft een boeket van rode bessen, pruimen, peper, kruid. De smaak is  zeer elegant maar geconcentreerd vol rijp fruit, cederhout en een fijn gebalanceerd tannine karakter. Dit maakt de Snow Mountain Syrah een zeer diverse maar stevige wijn.

 

Artikelnummer: SNO040617 Categorie:

Beschrijving

Snow Mountain Syrah is afkomstig van wijnhuis Snow Mountain. De naam Snow Mountain is afkomstig van de 2 hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van onder andere de Chardonnay, Pinot Noir en Syrah druiven.  Het wijnhuis uit Zuid-Afrika, Wellington ligt zo’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl. De wijngaarden hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met weinig klei. Het klimaat is typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Snow Mountain Syrah meer wijnen van dit wijnhuis, kijk in onze wijnshop.

Tevens is het ook mogelijk om met deze wijn een leuke geschenken set te maken.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

SnowMountain

Blend

Syrah

Geur

In de zwoele neus veel zwart fruit (zwarte bes, bosbes, braam) en kruidigheid

Smaak

Vol rood fruit met chocolade tonen, vanille en aanhoudende zachte rijpe tannines.

Spijs

Wilde eend met truffel en selderij, Indische gerechten.

Bewaarpotentieel

Tot 10 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!