Snow Mountain Malbec 2019

€12,50 per fles
€75,00 per doos

De Snow Mountain Malbec heeft een diep rode kleur. De geur  van rood fruit. De smaak is volle en krachtige  heerlijke zachte smaak en een fraai aroma van rijp rood fruit, koffie en wat mint. De fijne tannines maakt de Snow Mountain Malbec compleet.

 

Artikelnummer: SNO040518 Categorie:

Beschrijving

Snow Mountain Malbec is afkomstig van wijnhuis Snow Mountain. De naam Snow Mountain is afkomstig van de 2 hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van onder andere de Chardonnay, Pinot Noir en Syrah druiven.  Het wijnhuis uit Zuid-Afrika, Wellington ligt zo’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl. De wijngaarden van hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met weinig klei.  Het klimaat is typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters. En zoals de naam al doet vermoeden sneeuw op de bergtoppen.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Snow Mountain Malbec meer wijnen van dit wijnhuis, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

SnowMountain

Blend

Malbec

Geur

In de zwoele neus veel zwart fruit (zwarte bes, bosbes, braam) en kruidigheid

Smaak

Vol rood fruit met chocolade tonen en aanhoudende zachte rijpe tannines.

Spijs

Mooie steak en andere pikante (vlees)gerechten