Snow Mountain Klein Sneeuberg Rosé 2022

€7,95 per fles
€47,70 per doos

De Klein Sneeuberg Rosé is mooi licht van kleur. Met de geuren van aardbei, granaatappel en watermeloen. De geuren komen terug in de smaak, deze elegante rosé barst van het fruit.  Vol fris en fruitig, met een lichte citrus in de afdronk. Om zoveel mogelijk  fruitconcentraat van de wijn te behouden, wordt deze wijn alleen vergist op rvs tanks.

 

 

Artikelnummer: KSB020719 Categorie:

Beschrijving

Snow Mountain Klein Sneeuberg rosé.  Afkomstig van het wijnhuis Snowmountain.  Het wijnhuis gelegen in Zuid-Afrika, Wellington zo’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl . De wijn afkomstig van de 2 hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van Chardonnay, Pinot Noir en Syrah.  De wijngaarden van Snow Mountain hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met weinig klei. Daarnaast is het klimaat typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters.

De Klein Sneeuberg  wijnen worden door James McKenzie en Charles Stassen gemaakt.  James is in 2001 begonnen met de nieuwe aanplant van wijnstokken en de renovatie van de oude gebouwen. De oudste wijnstokken dateren van 1940. Daarnaast door de kleine productie heeft de wijn veel karakter.  De Klein sneeuberg is hun huiswijn. Belangrijk is ook dat hij enthousiast mee doet aan alle overheidsprogramma’s om op ethische wijze wijn te maken en zo ook het gebied verder omhoog te tillen.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Meer rosé wijnen, kijk op onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Coastal Region

Wijnhuis

SnowMountain

Blend

Syrah

Geur

Licht rood fruit zoals aarbeien en framboos

Smaak

smaak van licht fruit, aardbei, granaatappel en watermeloen

Spijs

Frisse salade en geitenkaas.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!