Snow Mountain Klein Sneeuberg Chenin Blanc 2020

€7,95 per fles
€47,70 per doos

De Klein Sneeuberg Chenin Blanc mooi licht van kleur. Met de geur van steenfruit. De smaak is aromatisch met fruit en frisse zuren.

Artikelnummer: KSB020619 Categorie:

Beschrijving

Snow Mountain Klein Sneeuberg Chenin Blanc is afkomstig van het wijnhuis Snow Mountain. Het wijnhuis gelegen in Zuid-Afrika, Wellington zo’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl . De wijn afkomstig van de 2 hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van Chardonnay, Pinot Noir en Syrah.  De wijngaarden van Snow Mountain hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met weinig klei. Het klimaat is typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters.

De Klein Sneeuberg wijnen worden door James McKenzie en Charles Stassen gemaakt. James is in 2001 begonnen met de nieuwe aanplant van wijnstokken en de renovatie van de oude gebouwen. De oudste wijnstokken dateren van 1940, maar door de kleine productie heeft de wijn veel karakter.  De Klein Sneeuberg is hun huiswijn. Belangrijk is ook dat hij enthousiast mee doet aan alle overheidsprogramma’s om op ethische wijze wijn te maken, en daarbij ook het gebied verder omhoog te tillen.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Klein Sneeuberg  meer wijnen van dit wijnhuis, kijk op de wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Coastal Region

Wijnhuis

SnowMountain

Blend

Chenin Blanc

Geur

Complex, met aroma's van groene vijgen, kruisbessen en tropisch fruit.

Smaak

In de mond een frisse wijn met aroma's van rijpe appels en steenfruit.

Spijs

Gevogelte en Frisse salade

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!