SnowMountain Chardonnay 2020

€10,50 per fles
€63,00 per doos

De Snow Mountain Chardonnay  is goudgeel van kleur. De geur van citrus. De smaak is rijk aan fruit, limoen en tonen van boter en hout. Een Chardonnay zoals u hem verwacht: romig, fris en elegant.

 

Artikelnummer: SNO020218 Categorie:

Beschrijving

Snow Mountain Chardonnay  afkomstig van wijnhuis Snow Mountain. De naam Snow Mountain is afkomstig van de 2 hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van onder andere de Chardonnay, Pinot Noir en Syrah druiven. Het wijnhuis uit Zuid-Afrika, Wellington ligt zo’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl. De wijngaarden van hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met  daarnaast weinig klei.  Het klimaat is typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters. En zoals de naam al doet vermoeden sneeuw op de bergtoppen.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Snow Mountain Chardonnay, andere wijn van dit wijnhuis. Kijk op onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

Snow Mountain

Blend

Chardonnay

Geur

In de neus frisse geuren als limoen met tonen van boter.

Smaak

In de mond frisse zuren en fris fruit in de afdronk.

Spijs

Vette Vis,.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!