San Pietro Nero 2018

€16,85 per fles
€98,57 per doos

San Pietro Nero gemaakt van Albarosso, Barbera en Cabernet Sauvignon druiven. De kleur is robijnrood. De geur van fruit framboos, bosbes, zwarte bes en kersen.  De smaak een zachte aanzet met een gemiddelde structuur en prachtige zuren die de wijn zeer elegant houden. Milde tannines en mooie mineralen in de lange afdronk.

Artikelnummer: WG003-1 Categorie:

Beschrijving

De San Pietro Nero afkomstig van het wijnhuis Tenuta San Pietro. Dit wijnhuis gelegen in gemeente Tassarolo tussen Piemonte en Ligurië in Italië. De naam komt van een voormalig Benedictijns klooster dat ooit op deze heuveltop stond en een kerk aan Petrus had gewijd. San Pietro maakt biodynamische wijnen op een moderne manier.

De wijngaarden zijn allemaal gelegen in de glooiende heuvels, op 300 meter boven de zeespiegel. De drainage in de heuvel is goed. Dit is belangrijk bij de vele neerslag die kan vallen, maar voorkomt ook droogte tijdens warme periodes. De wind die uit Ligurië komt bevorderd de aroma’s in de druiven. De bodem geeft een belangrijke bijdrage aan deze wijnen. Heel vroeger was het land ondergedompeld door de zee. Hierdoor bevat de bodem fossielen en schelpen. Hierdoor geven het zoutgehalte en de mineraliteit een onmiskenbare smaak aan de wijnen.

Piemonte heeft tientallen DOC’s in dit gebied, waar veel verschillende wijnen vandaan komen. De meeste wijnen hiervan zijn rood en voornamelijk van de Nebbiolo druif gemaakt. De meeste druivensoorten die in Piemonte zijn aangeplant zijn van inheemse oorsprong. Naast de Nebbiolo gebruiken ze bijvoorbeeld : Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Freisa, Barbera, Merlot Moscato Nero en Pinot Nero. Daarnaast voor de witte wijnen zijn de soorten Barbera Bianca, Chardonnay, Sauvignon, Riesling en Pinot Bianco veel gebruikt.

Naast San Pietro Nero meer wijnen uit Italië, kijk in onze wijnshop.

 

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Piemonte

Wijnhuis

Tenuta San Pietro

Wijnmaker

Guisi Cabella

Blend

Albarossa, Barbera, Cabernet Sauvignon

Geur

Overdadig veel rood fruit in de smaak zoals kersen, rijpe rode bessen.

Smaak

Gemiddelde structuur en prachtige zuren

Spijs

Salami, gegrild rood vlees en groente.

Bewaarpotentieel

Tot 10 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!