Rhebokskloof Chardonnay 2021

€16,50 per fles
€99,00 per doos

Rhebokskloof Chardonnay 100% Chardonnay. De kleur is Goud geel. De geur heeft een boeket van gele appel en peer met een licht vleugje
nootmuskaat dat uit het glas komt. De smaak groeit naar meer citroenschil met prachtige tonen van bakkruiden. Een prachtige complexiteit met een lange afdronk.

 

Artikelnummer: SNO020218-1-1 Categorie:

Beschrijving

Rhebokskloof Chardonnay afkomst van het wijngoed Rhebokskloof. Rhebokskloof ligt ongeveer 6 km ten noordwesten van de Bolandstad Paarl. Het wijngoed ligt in de plooien van Paarl Mountain in een afgelegen vallei.  De ligging overwegend naar het noordoosten en noordwesten gericht. Vanwege de ligging is het een vrij warm wijngebied.  70 procent van de wijngaarden bestaat uit rode druiven en 30 procent uit witte druiven. Shiraz, Pinotage, Chenin Blanc, en Chardonnay maken meer dan 75 procent uit van de rassen die op het bedrijf worden verbouwd. Minder bekende rassen zijn Mourvèdre, Durif, en Carignan.

Op dit moment zijn er 36 ha wijngaarden aangeplant op Rhebokskloof, met een selectie van trellis wijnstokken en bush wijnstokken. Hierdoor ontstaat diversiteit in de keuze van de stijl van wijn. De oudste wijngaard op het wijngoed is aangeplant in 2002 en de meest recente in 2016. De wijngaarden zijn dus vrij jong. Vanuit het oogpunt van wijnmaken is dit spannend, naarmate de wijngaarden ouder worden, neemt ook de kwaliteit van het fruit toe. De oogst op Rhebokskloof begint gewoonlijk eind januari en eindigt begin maart.

Het belangrijkste doel is om het unieke terroir te laten zien door zoveel mogelijk van de natuurlijke fruitaroma’s en het karakter van de druiven te behouden.  Ze werken elke wijn zorgvuldig uit met een zeer sterke nadruk op expressie, complexiteit en evenwicht.

Onze wijnmaakster, Rolanie Lotz, is vooral bekend voor het maken van uitstekende Rhône-stijl druivensoorten en blends. Ze is gespecialiseerd in Shiraz, maar maakt ook uitstekende Chardonnay en Chenin Blanc. Alle druiven worden met de hand geplukt en de trossen worden verder met de hand gesorteerd, zodat alleen de beste trossen worden gebruikt voor de gisting en verdere rijping. Rolanie is geboren en getogen in Paarl, waar haar grootvader een van Paarl’s legendarische wijnbouwers was. Ze herinnert zich nog goed hoe hij een speciale Hanepoot (Muscat d’Alexandria) plantte, een wijngaard voor zijn kleinkinderen, zodat ze tussen de wijnstokken konden spelen en van het zoete fruit konden genieten. Haar nieuwsgierigheid voor het enten van wijnstokken heeft zij ongetwijfeld aan haar grootvaders genen te danken, maar de liefde voor wijn begon toen haar grootvader haar meenam wanneer hij zijn druivenoogst bij de wijnboeren afleverde.

Naast Rhebokskloof Chardonnay, andere wijn uit Zuid- Afrika proberen. Kijk op onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Paarl

Blend

Chardonnay

Geur

Citroen, perzik, rijpe gele appel en een hintje bloemenbloesem, peer en abrikoos.

Smaak

Citroenschil met prachtige tonen van bakkruiden

Spijs

Varkensvlees, zalm, tonijn en gevogelte.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!