ACTIE

Ramatuelle Provence Rose 2020

€10,75 per fles
€63,00 per doos

De Ramatuelle Provence Rosé gemaakt van maar liefst 3 druivenrassen: Grenache, Cinsault, en Syrah. De kleur is zeer licht.  De geur van floraal, rijp fruit, aardbei en framboos. De smaak is fris en het fruit komt direct naar voren, gevolgd door kruidigheid met een verbazingwekkend lange afdronk. Erg lekker om zo te drinken maar ook een uitstekende maaltijd begeleider.

Artikelnummer: RAM030116 Categorie:

Beschrijving

Ramatuelle Provence Rose afkomstig van Domaine de Ramatuelle. Het wijnhuis is sinds 1934 in de handen van de familie Latil. Sinds 1976 concentreert Bruno Latil zich op het verbeteren van de kelder en de wijngaard. Als pionier van de Coteaux Varois-appellatie vocht hij voor de verbetering en erkenning van de kwaliteit van Provençaalse wijnen.  In 2007 neemt Hugues Chaboud, zijn schoonzoon, de fakkel over. Dit met  veel dynamiek en enthousiasme, vandaag is het zijn dochter, Fanny Chaboud, die aan het hoofd staat. Deze nieuwe generatie is uitgedaagd om kwaliteitswijnen te blijven produceren. Daarnaast houden ze zich bezig  met  milieuvriendelijke landbouwmethoden.

Ramatuelle ligt net onder Saint Tropez aan de Middellandse zee. De wijngaarden staan op een zeer gevarieerde bodem, vrij zanderig en rotsig. Hier en daar kalk en klei. De gemiddelde temperatuur is er vrij hoog, zo’n 15,6 graden. Het gemiddeld aantal zon uren in de Provence is maar liefst 2898 uur. De Provence rosé wijnen passen bij het klimaat; ze zijn licht, fris en fruitig echte dorstlessers.

Het meeste gangbare type Provence rosé zijn gemaakt op basis van een korte inweking van blauwe druiven. Nadat deze voldoende kleur hebben afgegeven, gaan ze naar de pers. Daarna vindt de gisting plaats op lage temperatuur. Door kleine variaties op deze vinificatiemethode ontstaan verschillende typen Provence rosé. De kwaliteit van de rode wijnen is de laatste jaren sterk verbeterd.

Naast deze Ramatuelle Provence Rose  nog andere rosé, kijk in onze Wijnshop. 

Extra informatie

Land

Frankrijk

Herkomstgebied

Provence

Wijnhuis

Domaine la Grand Piece

Blend

Cinsault, Grenache, Syrah

Geur

Rosé genereus mooie fruitige smaak, Delicaat en teder met hinten rode vruchten.

Smaak

De aanzet is soepel met veel frisheid en het volume op de aroma's van rode bessen met een vleugje exotische vruchten.

Spijs

Diverse salades, op het terras in de zon maar ook zeker een aanrader bij een klassieke vissoep.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!