Preignes le Neuf – Viognier 2021

€9,25 per fles
€55,50 per doos

Preignes le Neuf – Viognier is 100% Viognier . De kleur is licht. De geur is bloemige van de viognier druif.  De smaak is aromatisch, fruitige kenmerken van rijpe appel en perzik, smaakvolle en geurige afdronk. Goed in de zuren waardoor er een mooie balans ontstaat.

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

Preignes le Neuf Viognier van het wijnhuis Domaine Preignes le Neuf in de Coteaux de Beziers. Domaine Preignes Le Neuf is een familiebedrijf dat al generaties lang wijn produceert. Vandaag de dag staat de 5e generatie aan het roer. In het zuiden van Frankrijk, in het hart van de Languedoc, bevindt zich Domaine Preignes le Neuf. De 138 ha wijngaarden zijn gelegen op de zacht glooiende heuvels van de Coteaux de Beziers. Het klimaat is hier zacht en rustig in de zomer, maar er kunnen zware regenbuien vallen, maar dee Mistral wind blaast de wijngaarden weer droog. Hier mag van een gematigd klimaat gesproken worden. De heuvels bestaan uit een bodem van klei en kalksteen met rotsachtige terrassen. De invloeden van het klimaat en de bodem komen terug in de wijnen van Domaine Preignes le Neuf en hun unieke karakter. In de wijngaarden staan 8 verschillende druivenrassen aangeplant en de gemiddelde leeftijd van de stokken is niet ouder dan 20 jaar. 80% zijn rode variëteiten en 20% is wit.

Domaine Preignes Le Neuf produceert al  haar wijnen volledig ‘Terra Vitis’. Dit zijn duurzame kwaliteitswijnen met een groot respect voor mens, natuur en milieu. Om de Terra Vitis status te krijgen moet de wijnboer zich houden aan een streng Frans ecologisch concept. Zij werken overigens zo goed al biologisch, alleen als de omstandigheden het vragen gebruiken ze bestrijdingsmiddelen. Het uiteindelijke doel van dit familiebedrijf is om een zo goed mogelijke prijs kwaliteit/wijn te maken.

Naast Preignes le Neuf viognier,  opzoek naar een andere lekkere wijn, kijk op onze Wijnshop.

 

 

Extra informatie

Land

Frankrijk

Herkomstgebied

Languedoc

Wijnhuis

Domaine Preignes le Neuf

Blend

Viognier

Geur

Intense citrus geur, perzik en honing

Smaak

Exotische smaken met lichte kruidigheid, citrus, perzik

Spijs

Aperitief, en bij vis, schaal en schelpdieren.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!