Pepi lignana Poggio Colombi 2019

€19,95 per fles
€119,70 per doos

Pepi lignana Poggio Colombi is gemaakt van 85% Cabernet Sauvignon en 15% Petit Verdot druiven. De kleur is intens met een paarse schittering. De geur van zwarte bes, bramen,klein rood fruit, vermengd met tonen van kruiden en leder. De smaak  zacht, volle en pittige met een goede afdronk.

Artikelnummer: PEL040217 Categorie:

Beschrijving

De Poggio Colombi is afkomstig van wijnhuis Pepi Lignana (Fattoria Il Casalone). Het wijnhuis produceert bovenal rode wijn. Zij zijn als één van de eerste bedrijven in Toscane gaan experimenteren met Franse druivenrassen zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. Het wijnhuis ligt in de Maremma, het wijngebied boven Grosseto aan de zuidelijke kust van Toscane. Sinds 1960 produceert Pepi Lignana fraaie wijnen met een prachtige structuur. Bovendien belangrijk  is de diepe bodem met een goede drainage, bestaande uit slib en zand.  Deze laag is gelegen op een laag van klei en leem. Bovenal is deze bodem goed voor de Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. De wijngaarden die het dichtst aan de kust liggen, bestaan uit zand en grind en zijn rijk aan magnesium. Dit is ideaal voor de Vermentino en Viognier druiven.

Al met al een mooie en krachtige wijn gemaakt van 85% Cabernet Sauvignon en 15% Petit Verdot.  De wjjnstokken liggen op het zuiden – zuidwesten ongeveer 50 meter boven zeeniveau.  De druiven zijn half september uitsluitend met de hand geoogst. De wijn is Sur-Lie gerijpt op eikenhout voor langere periode, daarnaast voordat de wijn op de markt komt is de wijn ook nog 3 maanden gerijpt op fles.

Naast de Pepi Lignana Poggio Colombi nog andere wijnen van dit wijnhuis, kijk in onze Wijnshop.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Maremma

Wijnhuis

Pepi Lignana

Blend

Cabernet Sauvignon, Petit Verdot

Geur

Aroma’s van leer en zwarte bes, rode bes en zwarte peper en mint.

Smaak

Complex met prachtige tonen van rijp zwart fruit, chocolade, koffie en vanille

Spijs

Italiaanse klassiekers , Lasagne en stoofvlees.

Bewaarpotentieel

Tot 10 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!