Pepi lignana Cerida Sangiovese 2019

€14,50 per fles
€84,83 per doos

Pepi lignana Cerida Sangiovese  van 100% Sangiovese druiven. De geur van rood fruit. De smaak is  soepel vol rood fruit zoals kersen en pruimen. De wijn heeft geen houtrijping gehad, is fris en sappig. Weinig tannines.  Elegant en sappig. De wijn kan je iets terug te koelen.

 

 

Artikelnummer: PEL040117 Categorie:

Beschrijving

Pepi lignana Cerida Sangiovese. De wijn geproduceerd door het wijnhuis Pepi Lignana  (Fattoria Il Casalone). Zij produceren vooral rode wijn , daarbij zijn ze als één van de eerste bedrijven in Toscane gaan experimenteren. Dit doen ze met Franse druivenrassen zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot.

Het wijnhuis gelegen in de Maremma, het wijngebied boven Grosseto aan de zuidelijke kust van Toscane. Sinds 1960 worden bij Pepi Lignana fraaie wijnen gemaakt met een elegante structuur die gastronomisch breed inzetbaar zijn. De diepe bodem met een goede drainage bestaande uit slib en zand op een laag van klei en leem is goed voor de Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. De wijngaarden die het dichtst aan de kust liggen, bestaan uit zand en grind en zijn rijk aan magnesium, ideaal voor de Vermentino en Viognier druiven.

Late oogst voor de Sangiovese 

Sangiovese is een wijnstok met een enigszins late rijping, daarom beginnen ze pas eind september en begin oktober met de oogst. Met veel zorg en grote precisie worden de Sangiovese druiven binnen gehaald. Hierna volgt een tweede strenge selectie voor de Sangiovese druiven. Want alleen de beste trossen mogen in de fles terecht komen van de wijnmaker

Naast Pepi lignana Cerida Sangiovese, meer wijnen van dit wijnhuis, kijk op onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Maremma

Wijnhuis

Pepi Lignana

Blend

Sangiovese

Geur

Elegante wijn met zoete kersen en bessen smaken. Zachte, smokey aromatische tannines.

Smaak

De smaak is sappig fris en lekker fruitig met tonen van rijp rood zomerfruit, een prima zuurgraad, zachte tannines.

Spijs

Gevogelte zoals kip en kalkoen, frisse pastagerechten met tomatensaus

Bewaarpotentieel

Tot 10 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!