Paololeo Chardonnay ‘Battigia’ IGT Salento 2021

€10,95 per fles
€65,70 per doos

Deze wijn is van 100% Chardonnay druiven.  De kleur is mooi stro geel. De geur van tropisch fruit, mango en ananas, maar ook citrus en steenvruchten. De wijn is vol van smaak, fris en met een fruitige afdronk.

Artikelnummer: OBV8548070 Categorie:

Beschrijving

De Paololeo Chardonnay ‘Battigia’ IGT Salento is afkomstig uit de provincie Puglia. Dit wordt ook wel de hak van de Italiaanse laars genoemd. Het landschap van Puglia is voor het grootste deel vlak en kenmerkt zich door uitgestrekte korenvelden, olijfboom– en wijngaarden. Deze zuidelijke provincie kent veel druivenrassen die door de Grieken en andere overheersers zijn geïntroduceerd. De rode wijnen zijn dan ook donker van kleur, rijp, zwoel en vol van smaak, met kenmerkende Zuid-Italiaanse kruidigheid. En niet te vergeten zijn ook de zeer goed gemaakte witte wijnen van de familie Leo, deze worden gemaakt van streekeigen druivenrassen zoals Fiano, Verdecca en ook Chardonnay.

Paolo Leo’s wijn maak geschiedenis omvat vijf generaties van liefde en hartstocht.  Voor Puglia en zijn wijnen is het een typisch Italiaans familie bedrijf waarin alle kinderen meewerken. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Puglia, halverwege de steden Brindisi en Lecce. In de jaren tachtig nam Paolo het bedrijf van zijn vader over en bouwde een nieuwe wijnmakerij. Inmiddels werken drie van de vier zonen van Paolo Leo volop mee in het bedrijf. Samen bouwen zij verder aan de groei en het succes van de afgelopen jaren!

De wijnen van Paolo Leo onderscheiden zich juist door hun finesse en doordrinkbaarheid. Maar al te vaak zijn Zuid-Italiaanse wijnen log en overrijp van smaak waar je na een glas genoeg van hebt.
Hoe dit komt? Nicola Leo is gewoon een hele goede wijnmaker die zijn wijngaarden (terroirs) goed kent en precies weet wat hij in de wijnkelder wel en niet moet doen.

Naast de Paololeo Chardonnay, benieuwd naar andere Chardonnay kijk in onze Wijnshop.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Puglia

Wijnhuis

Cantine Paolo Leo

Blend

Chardonnay

Geur

Citroen, perzik, rijpe gele appel en een hintje bloemenbloesem, peer en abrikoos.

Smaak

Rijk aan citrus en steenvruchten met een mooie zuurgraad.

Spijs

Aperitief wijn om door te schenken bij borrelhappjes/appetizers, zomerse salades, vis gerechten en niet te pittige Aziatische gerechten.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!