Oldenburg Syrah 2018

€19,95 per fles
€119,70 per doos

De Oldenburg Syrah is gemaakt van 100% Syrah druiven afkomstig van de beste wijngaarden van Oldenburg. De wijn heeft een heldere, robijnrode kleur. De geur is aards. De smaak is elegant, typische mineraliteit van de Syrah druif met een delicate smaak en iets kruidigs. De houtrijping geeft een mooie karameltoon aan deze wijn.

De Oldenburg Syrah is maar liefst 18 maanden gerijpt op zowel Frans als Amerikaans eikenhout!

 

 

Artikelnummer: OBV040115 Categorie:

Beschrijving

Oldenburg Syrah van wijnhuis Oldenburg Vineyards. Het wijnhuis gelegen in de Banghoek Valley Valley (uitgesproken ‘bun hook’ en betekent ‘eng hoek’ door de luipaarden in deze regio in het verleden)  op ongeveer 8 km van Stellenbosch. De wijngaarden zijn in de valley gelegen daarom is het daar structureel koeler.  De rijping van de druiven duurt  hierdoor langer, en gelijkmatiger. De kwaliteit van de wijn is daardoor zeer goed. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd.

Oldenburg was aanvankelijk een fruit boerderij tot men in de jaren 60 druiven aangeplant heeft.
Tussen 1993 en 2003 is het pand in beheer geweest van een ‘Trust’. Helaas is hierbij de zorg voor de wijngaarden naar de achtergrond geraakt. In 2003 besloot Adrian Vanderspuy, de eigenaar, dat het wijn maken weer de hoofdactiviteit op Oldenburg moest worden. In 2007 heeft hij de eerste oogsten gerealiseerd en de kwaliteit vliegt met het jaar omhoog.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Oldenburg Syrah meer wijnen van dit wijnhuis kijk in onze wijnshop.

 

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Stellenbosch

Wijnhuis

Oldenburg

Blend

Syrah

Geur

Aroma’s van leer en zwarte bes, rode bes en zwarte peper en mint.

Smaak

Complex met prachtige tonen van rijp zwart fruit, chocolade, koffie en vanille

Spijs

Rib-eye, gekruid lamsvlees of een steak.

Bewaarpotentieel

Tot 15 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!