Oldenburg CL Red blend 2020

€14,95 per fles
€89,70 per doos

De Oldenburg CL Red is een blend van Syrah 52%, Merlot 19%, Cabernet Sauvignon 19% en  Cabernet Franc 10%. De wijn heeft een mooie rode tint. De eerste geuren zijn fruitig met aroma’s van moeraardbei en frambozen. Het kruidige van Syrah met tonen van cacao & vanille. De smaak is rond en vol fruitig, aromatisch, mooie frisse zuren. Het karakter in deze wijn komt door de valley waar de hoogte, de bergen en de lagere temperatuur. Doordat de temperatuur wat lager is hebben de druiven een langer groeiseizoen en dat zorgt voor een gunstigere rijping en aroma ontwikkeling. De malolactische vergisting vind deels plaats op eikenhout als op rvs vaten. De rijping van 8 maanden op gebruikte eikenhouten vaten geeft een elegante toevoeging. Geniet van deze mooie blend met aanhouden smaken van fruit, cacao, eikenhout en een lange zwoele afdronk.

 

Artikelnummer: OBV020418 Categorie:

Beschrijving

Oldenburg CL Red van  Oldenburg Vineyards is gelegen in de Banghoek Valley Valley (uitgesproken ‘bun hook’ en betekent ‘eng hoek’ door de luipaarden in deze regio in het verleden)  op ongeveer 8 km van Stellenbosch. De wijngaarden zijn in de valley gelegen daarom is het daar structureel koeler.  De rijping van de druiven duurt  hierdoor langer, en gelijkmatiger. De kwaliteit van de wijn is daardoor zeer goed. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd. Oldenburg was aanvankelijk een fruit boerderij tot men in de jaren 60 druiven aangeplant heeft. Tussen 1993 en 2003 is het pand in beheer geweest van een ‘Trust’. Helaas is hierbij de zorg voor de wijngaarden naar de achtergrond geraakt. In 2003 besloot Adrian Vanderspuy, de eigenaar, dat het wijn maken weer de hoofdactiviteit op Oldenburg moest worden. In 2007 heeft hij de eerste oogsten gerealiseerd en de kwaliteit vliegt met het jaar omhoog.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast de Oldenburg CL Red, meer wijnen van dit wijnhuis kijk op de wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Wijnhuis

Oldenburg

Blend

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah

Herkomstgebied

Stellenbosch

Spijs

Gegrild vlees en lamsvlees

Bewaarpotentieel

Tot 4 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!