Oldenburg Chardonnay 2021

€19,95 per fles
€119,70 per doos

De Oldenburg Chardonnay is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De wijn heeft een goudgele kleur. De geur van citrus, appel en kruisbessen. De smaak is krachtig, met mineraliteit en frisse zuren. Na 8 maanden op Frans eiken komt het subtiele aroma van geroosterde amandelen goed tot zijn recht

 

Artikelnummer: OBV020219 Categorie:

Beschrijving

Oldenburg Chardonnay van wijnhuis  Oldenburg Vineyards. Het wijnhuis is gelegen in de Banghoek Valley Valley (uitgesproken ‘bun hook’ en betekent ‘eng hoek’ door de luipaarden in deze regio in het verleden)  op ongeveer 8 km van Stellenbosch. De wijngaarden zijn in de valley gelegen daarom is het daar structureel koeler.  De rijping van de druiven duurt  hierdoor langer, en gelijkmatiger. De kwaliteit van de wijn is daardoor zeer goed. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd.

Oldenburg was aanvankelijk een fruit boerderij tot men in de jaren 60 druiven aangeplant heeft.
Tussen 1993 en 2003 is het pand in beheer geweest van een ‘Trust’. Helaas is hierbij de zorg voor de wijngaarden naar de achtergrond geraakt. In 2003 besloot Adrian Vanderspuy, de eigenaar, dat het wijn maken weer de hoofdactiviteit op Oldenburg moest worden. In 2007 heeft hij de eerste oogsten gerealiseerd en de kwaliteit vliegt met het jaar omhoog.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Oldenburg Chardonnay meer wijnen van dit wijnhuis kijk op de wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Stellenbosch

Wijnhuis

Oldenburg

Blend

Chardonnay

Geur

Aroma's van witte perzik, vijgen, kruidnagel en vanille

Smaak

In de mond een zijdezachte structuur met rijpe zuren en vanille en mineralen in de lange afdronk.

Spijs

Wit vis en gevogelte.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!