Nebla Verdejo rosé

€7,95 per fles
€46,51 per doos

Nebla Verdejo rosé is gemaakt van 97% Verdejo en 3% Garnacha . De kleur is  zalmroze.  De geur van tropisch fruit en venkel. De smaak wordt aangevuld met de frisse zuren van rode bessen. Originele wijn die op vele momenten tot zijn recht zal komen.

 

Artikelnummer: WTR5284-1-2 Categorie:

Beschrijving

Nebla Verdejo rosé  afkomst van het wijnhuis van Vicente Gandía. Het wijnhuis is opgericht in 1885 Valencia te Spanje. Inmiddels heeft de vierde generatie van de Gandía familie de leiding in handen. Vicente Gandía is altijd trouw gebleven aan de normen en waarden waarop het bedrijf gebouwd is. Denk hierbij aan een bijdrage leveren aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de traditie te vergeten.  Gekarakteriseerd door de internationale aanpak die ervoor gezorgd heeft dat de wijnen in meer dan 90 landen en in 5 continenten verkocht worden. Het wijnhuis wordt gezien als het grootste wijngoed in Valencia en omgeving.  Al diverse jaren wint het wijnhuis nationale en internationale prijzen, en is aangemerkt als een van de beste wijnhuizen van Spanje.

In de ochtend hangt de mist nog in de wijngaarden, daar is deze wijn naar vernoemd. De naam Nebla betekend mist in het Spaans.  Dit is ook terug te zien in het elegante etiket.  De licht roze kleur in deze Verdejo is verkregen door tijdens de inweking korte tijd wat schilletjes van de Garnacha toe te voegen.  Uit de schillen zijn kleur en aromatische stoffen getrokken. Dit alles bij elkaar maakt het een prachtig geheel.

Naast Nebla Verdejo rosé , meer rosé, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Spanje

Herkomstgebied

Valencia

Wijnhuis

Vincente Gandia

Blend

Grenache, Verdejo

Kleur

zalm rose

Geur

Tropisch fruit en wat venkel.

Smaak

Frisse zuren van rode bessen

Spijs

Broodje zalm of tonijn, tempura garnalen, varkensvlees, kip en salades

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!