Nabygelegen Scaramanga Red 2022

€12,50 per fles
€75,00 per doos

De Scaramanga rood is een blend van maar liefst 4 druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec en Tempranillo. De kleur is robijn rood. De geur is leerachtig met rood fruit. De Cabernet sauvignon geeft volle de smaak van zwarte en rode bes aan de wijn geeft.  Merlot die een sappig en rond geheel brengt, terwijl de Malbec druiven zorgen voor een aromatisch en krachtige structuur. De Tempranillo geeft de wijn zijn spicy en leerachtige karakter.

 

Artikelnummer: NAB040117 Categorie:

Beschrijving

Nabygelegen Scaramanga Red komt van het wijnhuis Nabygelegen. Wijnmaker James McKenzie maakt naast de Scaramanga een hele serie aan gastronomische wijnen. Zijn wijnhuis Nabygelegen is gevestigd in de Bovlei vallei, net buiten Wellington Zuid-Afrika. Het klimaat hier is ideaal voor de druiven. Door het samenspel van de bergen, de wind, de warme zomers en nattere koudere winters heerst er hier een perfect microklimaat.

De druiven komen van koele hellingen die op het zuiden gericht zijn. Ze staan dus van de zon af, 220 meter boven zeeniveau. De druiven van de Nabygelegen wijnen zijn met de hand geplukt. Omdat de druiven erg gevoelig zijn voor te hoge temperaturen, zijn de druiven in de koelere, vroege uurtjes geoogst en direct naar de kelders gebracht. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het fruit in de druiven optimaal bewaard blijft.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Nabygelegen Scaramanga Red meer wijnen van dit wijnhuis, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

Nabygelegen

Wijnmaker

James McKenzie

Blend

Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Tempranillo

Geur

Aroma’s van leer en zwarte bes, rode bes en zwarte peper.

Smaak

Vol rood fruit met chocolade tonen en aanhoudende zachte rijpe tannines.

Spijs

wildgerechten, oude kazen of op een wintersavond bij de openhaard!

Bewaarpotentieel

Tot 10 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!