Nabygelegen Merlot 2022

€10,95 per fles
€65,70 per doos

De Nabygelegen Merlot is een mooie ronde wijn met in de neus tonen van rood fruit en munt. Bij de eerste slok een mix van pruimen, chocola, moerbei en munt. Daarna een elegante wijn met smaken van zoete kersen, bessen en zachte smokey aromatische tannines. Doordat de wijn op het vat gerijpt is heeft de wijn een fluwelen afwerking. Na het oogsten van de wijn worden de druiven lange tijd geweekt. Hierna vind gisting plaats in roestvrijstalen tanks. Na de persing rijpt de wijn vervolgens 12 maanden op verschillende Franse vaten.

Artikelnummer: NAB047418 Categorie:

Beschrijving

Nabygelegen Merlot komt van het wijnhuis Nabygelegen. Wijnmaker James McKenzie maakt naast de Merlot een hele serie aan gastronomische wijnen. Zijn wijnhuis is gevestigd in de Bovlei vallei, net buiten Wellington Zuid-Afrika. Het klimaat hier is ideaal voor de druiven. Met name door het samenspel van de bergen, de wind, de warme zomers en nattere koudere winters heerst er hier een perfect microklimaat.

De druiven komen van koele hellingen die op het zuiden gericht zijn. Ze staan dus van de zon af, 220 meter boven zeeniveau. De druiven van de Nabygelegen wijnen zijn met de hand geplukt. De druiven zijn erg gevoelig voor te hoge temperaturen,  daarom zijn de druiven in de koelere, vroege uurtjes geoogst en direct naar de kelders gebracht. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het fruit in de druiven optimaal bewaard blijft. Dit zijn de perfecte omstandigheden om mooie, klassieke wijnen te maken.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Nabygelegen Merlot meer wijnen van dit wijnhuis, kijk op de wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

Nabygelegen

Blend

Merlot

Geur

Elegante wijn met zoete kersen en bessen smaken. Zachte, smokey aromatische tannines.

Smaak

Donker en rijke, vat gerijpt om een zacht fluwelen afwerking. Handgemaakt om nu te genieten. Onze Merlot toont typische smaken van pruim en moerbei met aromatische chocolade en munt.

Spijs

Lekker met Stoofvlees.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!