Nabygelegen Chenin Blanc 2022

€9,95 per fles
€59,70 per doos

De Nabygelegen Chenin Blanc heeft een mooie goudgele kleur. De geur is complex , met aroma’s van groene vijgen, kruisbessen en hout. De smaak van de wijn is sappig, met tropisch fruit, vanille en noten. De natuurlijke zuren zijn goed in balans met het fruit. De Chenin Blanc is een verrassend lekker alternatief voor op hout gerijpte Chardonnay wijnen.

Artikelnummer: NAB020122 Categorie:

Beschrijving

Chenin Blanc komt van het wijnhuis Nabygelegen. Wijnmaker James McKenzie maakt naast de Chenin Blanc een hele serie aan gastronomische wijnen. Zijn wijnhuis is gevestigd in de Bovlei vallei, net buiten Wellington Zuid-Afrika. Het klimaat hier is ideaal voor de druiven. Door het samenspel van de bergen, de wind, de warme zomers en nattere koudere winters heerst er hier een perfect microklimaat.

De druiven komen van koele hellingen die op het zuiden gericht zijn. Ze staan dus van de zon af, 220 meter boven zeeniveau. De druiven van de Nabygelegen wijnen zijn met de hand geplukt. Omdat de druiven erg gevoelig zijn voor te hoge temperaturen, zijn de druiven in de koelere, vroege uurtjes geoogst en direct naar de kelders gebracht. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het fruit in de druiven optimaal bewaard blijft. Dit zijn de perfecte omstandigheden om mooie, klassieke wijnen te maken.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast Nabygelegen Chenin Blanc  meer wijnen van dit wijnhuis, kijk op de wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

Nabygelegen

Blend

Chenin Blanc

Geur

Complex, met aroma's van groene vijgen, kruisbessen en tropisch fruit.

Smaak

Sappig, tropisch fruit. De natuurlijke zuren zijn goed in balans met het fruit

Spijs

Gevogelte, kalfsvlees of visgerechten

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!