Mount Riley Sauvignon Blanc 2020

€10,50 per fles
€61,43 per doos

De Mount Riley 100% sauvignon blanc. De kleur is licht. De geur van meloen, citrus en aromatische grassige geuren. De smaak van tropisch fruit. Mooi levendig, zeer intens, een zeer lange afdronk.

 

Artikelnummer: WT001 Categorie:

Beschrijving

Mount Riley Sauvignon blanc afkomstig van het wijnhuis Mount Riley. Dit wijnhuis is gelegen in Marlborough Nieuw-Zeeland.  De ligging  van dit gebied is tussen twee bergruggen. De grote oceaan in de nabijheid. Daarnaast de unieke kiezel bodem. Dit alles zorgt voor een microklimaat dat uitermate geschikt is voor het telen van wijndruiven. Het gebied van Marlborough is uitermate geschikt voor de Sauvignon Blanc. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma’s optimaal vast kunnen houden. Men spreekt ook wel van de meest serieuze concurrent voor gerenommeerde Franse Sauvignon Blanc’s als Sancerre en Pouilly Fume. Men maakt gebruik van zowel traditionele als de aller modernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren.

Nieuw-Zeeland

Wijnland Nieuw-Zeeland is echt de “nieuwe wereld” Officieel werd dit land in 1986 gezien als wijnland. Al maken ze al langere tijd wijn. De invloeden en kennis komen voornamelijk uit Europese landen, zoals je verwacht Frankrijk en Spanje. Maar ook Kroatie heeft wijnkennis overgedragen. De bekendste druivenrassen die verbouwd worden in Nieuw-Zeeland zijn Cabernet Sauvignon, Syrah en Pinot Noir.  De Sauvignon blanc doet het vooral goed als druif voor witte wijnen.  Uiteraard kan ook in dit land de Chardonnay niet ontbreken.

Naast Mount Riley Sauvignon Blanc , andere sauvignon blanc wijnen, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Nieuw Zeeland

Wijnhuis

Mount Riley

Herkomstgebied

Marlborough

Blend

Sauvignon Blanc

Geur

Frisse geur met tonen van witfruit en gras

Smaak

Sappig, tropisch fruit. De natuurlijke zuren zijn goed in balans met het fruit

Spijs

Lekker als zomers aperitief, bij een frisse salade, of bij een fruits de mer.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!