Mencaroni Flora Verdicchio Malvasia 2021

€12,50 per fles
€74,40 per doos

Deze wijn is een blend van Verdicchio 60%, Malvasia 20%  en Biancame 20%. De kleur is mooi stro geel. De geur van geel fruit en bloesem. De  smaak is vol en fruitig.

De druiventrossen worden zachtjes en snel geperst. De gisting gebeurt bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C. De rijping van de wijn in stalen kuipen duurt 5 maanden. De rijping vind Sur Lie plaats, en met gebruik making van Bâtonnage. Bâtonnage is het roeren van de gist (Lie) door de wijn.

 

Artikelnummer: OBV8548070-1 Categorie:

Beschrijving

Mencaroni Flora Verdicchio Malvasia afkomstig van het wijnhuis Cantina Mencaroni (Mencaroni’s Winery).  Dit wijnhuis teelt en verwerkt voornamelijk witte druiven, waaronder Verdicchio dei Castelli di Jesi de belangrijkste wijnstokken van Le Marche en Malvasia of Biancame.

Ze telen en verwerken ook rode druiven, waaronder Montepulciano, Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon.  De wijnstokken worde kort gesnoeid en uit gedund.  Om zo de hoeveelheid druiven die ze produceren te beheersen en te beperken. Met biologische landbouw proberen ze
de druiven zo natuurlijk mogelijk te houden, zodat ze hun organoleptische kenmerken en hun aroma volledig kunnen ontwikkelen. Vervolgens worden de trossen geselecteerd en de most verdeeld in drie delen, die verschillende wijnbereidingsprocessen zullen volgen. Vintage vindt plaats aan het einde van een reeks technische observaties en analyses die de voortgang van de rijping volgen. Op deze manier kunnen ze de beste tijd bepalen om hun druiven te oogsten, een proces dat uitsluitend met de hand wordt gedaan,. De druivenproductie varieert elk jaar. Alleen de beste druiven worden tot wijn verwerkt. Sulfieten worden toegevoegd op basis van de kenmerken van de wijn, maar zijn altijd lager dan 50 ml/l voor mousserende wijnen en 120 ml/l voor stille wijnen.

Naast de Mencaroni Flora Verdicchio Malvasia 2021 benieuwd naar andere Italiaanse wijnen,  kijk in onze Wijnshop.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

De Marken

Wijnhuis

Cantina Mencaroni

Blend

Biancame, Malvasia, Verdicchio

Geur

Citroen, perzik, rijpe gele appel en een hintje bloemenbloesem, peer en abrikoos.

Smaak

Rijk aan citrus en steenvruchten met een mooie zuurgraad.

Spijs

Aperitief wijn om door te schenken bij borrelhappjes/appetizers, zomerse salades, vis gerechten en niet te pittige Aziatische gerechten.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!